Vučić nakon sastanka sa Bocan-Harčenkom: Sa Rusijom imamo čvrste odnose

0

Predsjednik  Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zamolio ga da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za čestitku koju mu je uputio povodom Dana državnosti.

Predsjednik Vučić je rekao da Srbija i Rusija imaju čvrste prijateljske odnose, koji se dokazuju u različitim izazovima, pa i sada, u vrijeme pandemije Kovida-19, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Zato je, navodi se, zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsjedniku Putinu prenese zahvalnost za isporuke vakcine “sputnjik V”, jer su, ističe, doprinijele tome da Srbija prednjači u vakcinaciji i pružanju stanovništvu pouzdane odbrane od koronavirusa.

Predsjednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, s tim u vezi, razgovarali o mogućnosti da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

Predsjednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, uoči posjete potpredsjednika Vlade Ruske Federacije i kopredsjedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova, konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.