Vučić najavio: Do kraja godine povećanja plata i penzija

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je rast prosječnih plata u Srbiji do kraja godine, ali i ukazao na to da Srbija ide ka tome da postane lider u regionu po visini zarada.

– Srbija danas ima uređenu makorekonomsku i fisklanu scenu, nikakvih strukturnih problema nemamo. Od 2008. godine do 2012. godine naš najviši rast bio je 1.9 odsto. Mi smo samo 2014. godine zbog strašnih poplava sa kojima smo se suočili imali minus 1,6 odsto, a sve ostale godine smo bili u plusu. Prosječna plata u ovom trenutku u Srbiji iznosi oko 510 evra i među najvećim je u regionu. Prosječna zarada je mnogo manja u Bosni ili u Sjevernoj Makedoniji – rekao je predsjednik.

Vučić je ponovio da će plate i penzije do kraja godine biti ponovo povećane, da će plate posebno u Beogradu i Novom Sadu biti veće, ali i da se Niš približava.

Prema njegovim riječima, Srbija je u regionu po nivou nezaposlenosti najbolja.

– Mi danas imamo uređenu makroekonomsku scenu i nemamo nikakve poremećaje. Zato eksperti MMF-a kažu da ćemo u regionu imati najveći rast BDP. To je od velikog značaja za nas. Prvi put u istoriji, u vreme naše vlasti mi imamo trgovinski suficit u odnsou na Hrvatsku. Oni više proizvode nego mi, ali mi njih pristižemo – ocenio je Vučić i dodao da u narednih 15 godina možemo da stignemo Hrvatsku.

Predsjednik Srbije kaže da naša zemlja želi da se takmiči sa onima koji su boji od nas.

– Mi danas ubrzano napredujemo i to je naš cilj. Mi imamo čvrst dinar, sedam godina je nepromijenjen kurs. Ponosan sam da smo mi, kako svet kaže, izveli bolje reforme nego što se ponašala vlada u ranije vrijeme – kazao je Vučić.

Vučić je naglasio da već sedam godina imamo čvrst i stabilan dinar što prije toga nije bio slučaj u Srbiji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.