Vučić: Imaćemo mandatara za nekoliko dana

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar obišao je danas završne radove na izgradnji objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara najavio da će Srbija mandatara dobiti u narednih nekoliko dana.

On se posle toga obratio novinarima odgovarajući na pitanja o aktuelnim temama.

O Zajednici srpskih opština i dijalogu u Briselu

Sve što je potpisano u Briselu mora da bude sprovedeno, ali ne u skladu sa kosovskim propisima, jer ako se sve posmatra na taj način, da mora da bude u skladu sa propisima Prišine ili Beograda, a da se ništa ne promeni, onda je nemoguće postići bilo kakav kompromis. Mi smo pregovarali upravo zato što nije sve u skladu s njihovim propisima, njihove poruke su za mene nejasne. Razumem protivnike kada se ponašaju racionalno, ali ponekad njihov pristup rešavanja problema ne mogu da razumem. Želimo da imamo mir sa Albancima, nadam se da ćemo jednog dana moći da budemo bliže dogovoru nego danas. Ali, guraćemo dalje, za nas je najvažnije da se Srbija gradi i napreduje, ali razgovaraćemo – kaže predsednik.

Vučić je na pitanje da li je dobar signal izjava portparola nemačke vlade Sstefana Zajberta da sve što je potpisnao 2013. i 2015. mora biti realizovano i da ZSO treba da bude sprovedena u skladu sa kosovskim propisima, odgovorio:

Jedna stvar – mora da bude sprovedeno ono što je potpisano. Zahvalan sam Zajbertu što je to primetio, ali stvari neće biti u skladu sa kosovskim propsisima, jer ako bismo išli na to da sve mora da bude u skladu sa propisima Srbije, a da se ništa ne promeni, onda je nemoguće postići razgovor, dogovor i kompromis.

Kako je rekao, nije se u Briselu razgovaralo o tome da se nešto sprovodi u skladu sa propisima, jer onda pregovori nisu, kaže, ni potrebni.

O napadima na brata

Vučić kaže da već 5 godina služa priče o svom bratu kako je veleposednik u Vojvodini, pa je upitao da mu neko kaže gde se nalazi barem jedan ar.

Niko se neće izviniti već će nastaviti s lažima. Od mnogih vas sam služao da smo ovde u stanju da sagradimo samo jednu kafanu, a evo gde smo danas. Pre neki dan su prodali 25 stanova. Bili smo izloženi brutalnoj kampanji. Reagovaću samo kad kažete da nešto imamo što nemamo i da smo nešto ukrali kao oni političari koji su ovu zemlju uništili.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.