Vučić: Haradinaj će se vratiti za 48 sati, ovo je samo igra

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija mora da reaguje smireno, odmoreno i bez euforije nakon poziva Haškog tribunala da sasluša kosovskog premijera Ramuša Haradinaja kao osumnjičenog za ratne zločine.

“Naša su predviđanja da će otići sljedeće nedjelje u Hag i da će ga odmah pustiti, posle 48 sati, da će se vratiti kao veliki heroj albanskog življa na Kosovu i njegova popularnost će se udvostručiti, a popularnost njegovih protivnika padati čak i ako bi pokušali da pronađu nekog drugog, mandat koji nije po volji Ramuša Haradinaja neće biti moguć”, rekao je Vučić.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da ostavka Haradinaja na mjesto predsjednika kosovske Vlade zbog poziva na saslušanje “politički trik” koji može da dobije još veću popularnost i da “pregazi svoje političke protivnike i postane junak koji se bori za jedinstveno cjelovito Kosovo, a svi ostali “nedostojni vođe koji ih vodi u svijetlu budućnost”.

On je kazao da se želi obezbijediti ubjedljiva pobeda “najtvrđoj albanskoj opciji” na izborima koji će se održati krajem septembra ili u oktobru na Kosovu.

“Glavni cilj je da se formira većina bez Srpske liste. Koristiće se predstavnici našeg naroda za obračun sa Srspkom listom. Biće to veliko albansko unutrašnje ujedinjenje i ujedinjavanje sa Tiranom”, rekao je Vučić.

On je kazao i da će srpski narod na Kosovu, iako će pritisci biti još veći, biti bezbjedan i da će ih Srbija štiti.

On je međutim kazao da se Srbija zalaže za dijalog sa Prištinom, te da će još snažnije insistirati na nastavku dijaloga i ukidanju taksi i razgovaraće sa više lidera o ideji ujedinjavanja balkanskog prostora u ekonomskom smislu jer to je “jedina šansa za ekonomski napredak” Srbije.

Vučić je kazao da će još u avgustu iznijeti neke od mjera.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.