Vučić: Bandite na Kosovu podržava i međunarodna zajednica

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sjednice Savjeta za Nacionalnu bezbjednost poslije hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, da će odgovarati svi koji su učestvovali u njegovoj otmici. Srbija nikome neće dozvoliti da narod na Kosmetu bude protjeran sa svojih ognjišta, poručio je on.
Aleksandar Vučić je istakao da je riječ o brutalnoj provokaciji, činu bezumlja i najtežem kriminalnom aktu koje su sprovele prištinske vlasti, očigledno podržane od pojedinih zemalja.
Kako je naveo, Đurić je u skladu sa dogovorom o zvaničnim posjetama, više od 75 sati ranije najavio posjetu Kosovu i Metohiji.
Predsjednik je dodao da je razgovarao sa Đurićem koji je na putu za Beograd i dodao da će on biti primljen u nekoj od medicinskih ustanova u Beogradu.
Istakao je da će odgovarati svi koji su učestvovali u Đurićevoj otmici, a među njima i dvojica Srba koja su pomagala u tome.
“Albanski teroristi su željeli da pokažu da imaju moć i podršku zapadnih sila, i pokazali su i jedno i drugo i hvala im na tim informaicjama. A mi ćemo bez velikih riječi umjeti da sačuvamo narod na KiM koji treba da bude oprezan ali spokojan i miran. Srbija nikome neće dozvoliti da narod bude protjeran sa svojih ognjišta”, poručio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.