Vučević o pisanju Jutarnjeg lista: Degutantno je pominjanje mog mrtvog oca!

1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odgovorio je na pisanje hrvatskog “Jutarnjeg lista”, koji navodi da prvi čovjek srpske Atine nikada neće moći da razumije Srbe koji tokom proslavljanja Oluje borave u Hrvatskoj.

– Ja nikada nisam rekao da sam protiv da Srbi ljetuju u Hrvatskoj i ponoviću, vrlo jasno sam rekao da mi je potpuno svejedno ko gdje ljetuje i nikome ne držim predavanje gdje da ljetuje. Imam prijatelje koji ljetuju u Hrvatskoj. Da li se ja slažem ili ne sa njihovim odabirom, to je drugo pitanje. Nisam govorio da neko ne smije ili ne treba da ljetuje u Hrvatskoj. Ja sam rekao sledeće da mora da je jako neprijatno biti Srbin 4. i 5. avgusta i ljetovati u Dalmaciji, na ostrvima ili u Istri. Zašto? Zato što ne možete da se pravite ludi da ne vidite da oni slave da su vam proterali 250.000 sunarodnika. Ili ste jako bezobrazni ili vas je baš briga, a sigurno je jako neprijatno da kažete da vas je baš briga šta se desilo 5. avgusta 1995. godine. Kako možete da se kupate taj dan, oni razvuku šahovnice i slave kako su protjerali cijelu Krajinu, slave kako nas protjeruju na traktorima, a onda nas još i mitraljirali na Petrovačkoj cesti. Ja sam to rekao. Nijednu ružnu riječ nisam rekao ni o Hrvatima ni o Hrvatskoj. Što se tiče Jutarnjeg lista, mislim da niko ne može bolju kampanju da vodi za mene – istakao je Vučević.

Prvi čovjek Novog Sada pisanje Jutarnjeg lista i pominjanje njegovog pokojnog oca ocjenjuje degutantnim.

– Degutantno je da mi mrtvog oca spominju. Želim im svako dobro, uspješnu turističku sezonu i da Srbija i Hrvatska imaju što bolje odnose. Uopšte ne mijenjam svoj stav po svim pitanjima, ali želim da Srbija i Hrvatska imaju što bolje odnose. Ali želim javno da se zahvalim i Goranu Kauriću, zamjeniku pokrajinskog sekretara za kulturu i informisanje, što je bio korektan i hrabar da juče reaguje i kaže da to nije istina i da ja nemam nikakav negativni odnos prema hrvatskoj zajednici i kako zajednica lijepo sarađuje sa nama u Novom Sadu. Hvala i mojoj savjetnici Ankici Jukić i Vanji iz “Čepom do osmeha”. Nikada se nisam bavio ko je koje nacionalnosti. Nema nikakvih ratohuškačkih izjava. Pa, mi smo stradali u 20. vijeku za narednih pet vjekova. Šta da radimo da idemo da ratujemo? Pa, ko je lud da ratuje. Imam dvojicu sinova, šta treba da idemo da ratujemo. Nisu nas učili dovoljno o Jasenovcu i sramno je što su u isti kontekst stavljali ustaše i četnike, sramno je što su sve stavili u potpuno isti kontekst da ne bi kvarili bratstvo i jedinstvo – kazao je Vučević.

 

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    A babe i kume? Iš malogradjani!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.