Vrijeme je za čistku na Aerodromima: Narod plaća provod novog direktora koji o trošku građana vodi stjuardese u Sloveniju!

9

Da li će Odbor direktora Aerodroma Crne Gore prekinuti ovu farsu od menadžmenta i konačno smjeniti izvršnog direktora Gorana Jandreoskog i na njegovo mjesto   postaviti osobu dostojnu ove funkcije sa adekvatnim referencama i bez političkog pritiska.

Razloga za smjenu Jandreoskoga ima napretek ali da idemo redom.

Kao i obično Goran Jandreoski je stalno na putu pa je do njega teško doći tako je i prošle nedelje ovaj „stručnjak“ upravljao crnogorskim Aerodromima iz Brisela.

Prije izvjesnog vremena Jandreoski je upravaljao našim aerodromima iz Ljubljane i Zagreba, pa iz Istanbula, pa iz Skoplja… Putovanjima nikad kraja, tako da od 120 dana koliko je Jandreoski direktor u Aerodromima Crne Gore veoma malo je proveo u kancelariji u Podgorici.

Nema vremena od silnih putovanja koji su potpuno ali zaista potpuno nebitni za poslovanje aerodroma, ta putovanja i bezprizorno uzurpiranje društvenih mreža služe isključivo za ličnu promociju i gomilanje dnevnica u džepu Jandreoskog.

Ni prošle nedelje nije bio na radnom mjestu jer je stalno na putu, kao da je diplomata neke bogate zemlje, a ne direktor dva mala aerodroma koji sve više podsjećaju na autobuska stajališta.

Gradjanima je samo preostalo da plaćaju službene puteve, karte, ručkove za svite koje putuju o trošku Aerodroma i na kraju će još morati i otpremnina da se plati gospodinu Jandreoskom kada ga Odbor direktora bude otpustio a svo vrijeme mu se isplaćuje ugovoreni mjesečni lični dohodak u iznosu ni manje ni više od 3.500 evra.

Još jedna od „sjanih“ promotivnih ideja ovog nam stručnjaka jeste priprema čarter leta sa stotinjak dama radnica aerodroma na seminar u Sloveniji.

Da li je potrebno da se organizuju ovakve turističke ture za Sloveniju na seminar ili je možda bilo isplativije da se plati stručnjacima iz Slovenije da dođu u Crnu Goru i održe seminar?

Ali “stručno oko” Jadreoskog je izabralo najljepše dame koje su zaposlene na aerodromima Podgorica i Tivat i one će čarter letom, o trošku aerodroma, tj. gradjana putovati na Bled i boraviti u luksuznom hotelu nekoliko dana sa direktorom Jandreoskim. Naročito je zanimljiva tema samog seminara, a to je komunikologija !?

Kako je lako trošiti državni novac!!!

Stiče se utisak da Jandreoskom Aerodromi Crne Gore služe kao oruđe za ostvarivanje nedozrelih dječačkih snova, a o kojima je mogao samo da mašta u rodnoj mu Makedoniji.

Usput rečeno, nikad gospodin Jandreoski nije imao prilike ranije da bude izvršni direktor ni jednog jedinog aerodroma, samo mu je Crna Gora ukazala to povjerenje da se uči na našim Aerodromima.

Ali gdje su u svemu tome očekivani rezultati? Zar nije ponižavajuce za jednog direktora to što mu Odbor direktora nekoliko puta vraća na doradu izvještaj o radu, zar nije sramota da naše stručnjake koju su godinama napredovali u službi na Aerodromu „veliki“ direktor degradira tako što ih postavlja na pozicije početnika.

Nije se novi izvršni direktor „proslavio“ ni u rješavanju naslijeđenih problema od strane bivše vlasti.

Šta je učinio ekspert Jandreoski odnosno tandem stručnjaka Jandreoski-Radulović oko “bačenih” para za terminal 2 u Tivtu, koji nije radio u sezoni, kad je najnužnije, a po svemu sudeći neće nikada ni raditi, jer je nemoguće dobiti dozvolu za ovaj objekat.

Dakle, Novi objekat terminal 2 u Tivtu koji je grandiozno otvoren za izborne potrebe prethodne vlasti, inače napravljen mimo svih pravila i bez dozvola i to na mjestu gdje nikako nije mogao i smio da bude bilo kakav objekat.

A napravljen je na način da je zaobiđena tenderska procedura. Dakle mimo svih pravila i zakonskih normi.

Neko će se kad tad baviti svojim poslom i ispitati ove činjenice a očito Jandreoski to ne umije ili neće.

Taj novi direktor Aerodroma će morati da ukloni terminal 2 u Tivtu.

Da li je Goran Jandreoski pokretao pitanje odgovornosti povodom na stotine otvorenih radnih sporova, koji će enormno koštati firmu, (procjena preko deset miliona evra) ili je samo olako konstatovao da su se od tih para mogla izgraditi dva aerodroma?

Da li se bavio nezakonitim zapošljavanjem ili je nastavio da zapošljava?

Na kabinetu Gorana Jandreoskog i mladog neznavenog Petra Radulovića bi pozavidjeli mnogi ministri u Vladi Crne Gore, a da ne pričamo o broju sekretarica koje ih okružuju i šefica kabineta itd… Na zidu svog kabineta Jandreoski drži desetak svojih slika u raznim pozama, što je zaista poprilično narcisoidno.

Opšte je poznato da zamjenik Petar Radulović nikada ne bi mogao da bude izabran za zamjenika da su se cijenile stručne reference, jer nije imao ni dana radnog staža u vazduhoplovstvu niti je bio rukovodilac u nekom sistemu, ali eto dvojac Jandreoski-Radulovic i dalje čini veliku štetu ne radeći ništa, dok se problemi se gomilaju, do kada vidjećemo.

Možda bi najbolje bilo da se gospodin Jandreoski preusmjeri na PR jer to zaista dobro radi.  Njegov lični marketing je zadivljujići, ali samo u svom krajnje prizemnom interesu samoreklamiranja.

U ovakvim problemima, krajnje je vrijeme da Odbor direktora reaguje i prekine ovakav javašluk i nestručnost.

 

9 Comments
 1. Luka komentariše

  Užas na svakoj drzavnoj imovini.Mlakonje Crnogorske nemaju petlju da istjeraju Jandreovskog sa pozicije direktora Aerodroma i da vrati svaki cent koji je pokrao a naravno i direktora Todorovića iz TO Montenegro da mu ukine i bonus od 167.000,00 i da ga udalji prije nečega još goreg od gubitka TOMontenegro.

  1. cedo komentariše

   ja bi prije istjerao mickeja i bojanica koji su ovo dozvolili oni su ih doveli i u paketu sa njima neka idu

 2. Samac komentariše

  ..i da dodamo da damama koje nisu bile vakcinisane,a htjele su da idu na Bled,Aerodromi CG su o svom trosku platili PCR test!
  Vecina „dama“nemaju apsolutno nikalvih dodirnih tacaka sa temom seminara..

 3. Leandro komentariše

  Jebaše nam eksperti nanu naninu.

 4. cedo komentariše

  ovaj jadanovski vodi stjuardese na bled da ih promovise kao belo roblje cus obuka komunikacije drugim rijecima obuka za nudjenje musterijama visoke platezne moci posle slijetanja bira stjuardesu od aerodroma napravise kupleraj

 5. Vojo komentariše

  :))))a kako da ga smene kad su clanovi odbora sa stjuardesama posli na Bled i Sekretar pametni radio odluku o tome :)))

 6. Milutin komentariše

  Na pomolu su orgije o državnom trošku

 7. mauritanac komentariše

  Ne znam zašto se čudite. Oduvijek je na aerodromima bilo tako. Pogledajte samo ko je sve zapošljen tamo i na kakvim poslovima rade. Imate čitave porodice DPS aktivista koje tamo primaju poprilično velike plate. Jedna zaposlena iz jedne porodice koja većinski radi u ovom državnom preduzeću je imala posao da putnicima iz zgrade pokaže gdje je parkiran avion kao i putnicima iz aviona gdje se nalazi aerodromska zgrada.

 8. Salvador komentariše

  Običan kretenluk na sceni, od Mladena neznavenog koji ne zna đe je šupalj, preko Singapuraca pa do najgorih amatera i huškača na podjele iz Pozitivne (tzv. URE).

  Ona lijepa žena se vidi da je stručna i ja sam čuo sve najbolje o njoj, ali zaludu je. Zaslužili smo mi da se udruži ona ološ od DrPS-a i Pozitivne, da udru još po nama!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.