Mladen Mikijelj

Vrijeme je pokazalo da nam je jedinstvo recept za svaku pobjedu, zar ne?

0

Piše: Mitar Radonjić – doktorand javnog prava.

Političke igrarije i potkusurivanje sa nacionalnim temama nisu novina u Crnoj Gori ali je paradoksalno da nam to podmeću upravo oni koji su nam na poslednjim izborima ,,pod nos gurnuli” priču o ekonomiji i raznim benefitima tzv evropskog ekonomskog programa a dobismo upravo ,,po nosu” od tih ekonomista.

Nismo li glasanjem za Jakova Milatovića pobijedili Mila Djukanovića? Nismo li glasanjem za Zdravka Krivokapića prije toga pobijedili istog tog Mila Đukanovića? Pa mi iz izbora u izbore glasamo ovoga i onoga da bismo istog pobijedili a onda nas i naše, skupštinski i parlamentarno , proglasiše za genocidne i još dodatno nas ,,muštraju” i političkim kantarom zapadnih ambasada mjere po širini i dužini a ipak je jedino mjerilo koliko smo podobni tj. koliko ćemo slušati.

Vrijeme je pokazalo da nam je jedinstvo recept za svaku pobjedu, zar ne?

Sjetimo se, nije davno bilo kad smo svi kao jedan stali na put svemoćnim i do tada nepobjedivim falangama ali smo kasnije dozvolili da se opet podijelimo a ovi podobni dodjoše i evo što napraviše.

Sve u svemu, očigledno nam je jedini put da se okupimo oko nekog ko je sve pružio i dao, a ništa nikad dobio nije osim eto, što je dobio etiketu, da se lične sujete stave po strani, da manji politički subjekti shodno svojim snagama stanu uz veće i da zaista jednom za svagda tradicionalni politički blok stane na put štetnim praksama, sramotnim etiketiranjima i da se Crna Gora vrati sebi i izvornim vrijednostima jer ukoliko se ovako nastavi, sa trećim ili četvrtim evropskim ekonomskim programom, neće nas ovdje ni biti, jer ćemo kao nekad naśi preci ,,trbuhom za kruhom” po svijetu a ova evropska papazjanija će sprovoditi svoje istrebljivačke naume…”

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.