Vraćaju se da “brane” državu: I Liberali prekidaju bojkot Skupštine

3

Poslanik Liberalne partije (LP) Andrija Popović prisustvovaće vanrednoj sjednici Skupštine i time, kako je saopšteno iz te stranke, prekinuti nametnuti bojkot na koji je opoziciju prinudilo rukovodstvo parlamenta svojim nelegalnim odlukama i protivposlovničkim djelovanjem.

Iz LP podsjećaju da su u bojkot Skupštine stupili na sjednici koja je, kako su naveli, 28. decembra održana bez potrebnog kvoruma za rad.

„I nelegalno, bez poslovničke većine, usvajala Zakone, kako bi nova vlast prevashodno odužila dug prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i usvojila nakaradne izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti,čije posljedice će biti pogubne po Crnu Goru“, dodaje se u saopštenju LP.

Iz te partije su kazali da vjeruju da će Ustavni sud, na osnovu traženog postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti, što hitnije donijeti odluku kojom će potvrditi takav stav LP i državotvorne parlamentarne opozicije.

„Proglasiti ništavnim sve nelegalno donijete akte u proteklom periodu i konačno staviti tačku na pravni i politički haos kojim nova vlast opterećuje i koči Crnu Goru“, kaže se u saopštenju.

Iz LP su poručili da će poštovati Odluke Ustavnog suda, koje su obavezne i izvršne.

3 Comments
 1. Ja komentariše

  E popoviću majku ti jeb.m

  12
 2. MIKI komentariše

  Jadni Pura je smjesan stvor, koji moze narodu da sluzi za sprdnju.Tako da njegovo pojavljivanje izazove smijeh, a znamo da je smijeh zdrav.

  11
 3. Miro komentariše

  Sada je jasno da DPS nema nikakvih sansi na predstojecim izborima u Niksicu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.