Vojin Striković: Za budućnost Nikšića će osobe sa invaliditetom učiniti ravnopravnim članovima zajednice (VIDEO)

2

Član pokreta Za život Nikšića, socijalni psiholog Vojin Striković, govorio je o marginalizaciji određenih društvenih grupa sa akcentom na osobe sa invaliditetom.

,,U nastojanjima da se popravi kvalitet života građana, u nastojanjima da se standard građana poveća na jedan zadovoljavajući nivo, kako bi se svi benefiti života stavili u prvi plan, nekako vlasti uvijek zaboravljaju da one grupe koje su možda najviše pogođene svim promjenama koje se događaju, kako na nivou grada, na lokalnom nivou, tako i na nacionalnom nivou. One bivaju marginalizovane i stavljene u poziciju da ne mogu u punom kapacitetu da ostvaruju svoja prava. Jedna od tih grupa jesu osobe sa invaliditetom”, kazao je Striković. Objasnio je da tek kada bi se sami stavili u poziciju osoba sa invaliditetom, shvatili bi u kojoj se mjeri naši životi razlikuju:,,Nama je dostupno gotovo sve, možemo da se ostvarujemo na gotovo svim pozicijama koje nam odgovaraju, dok osobe sa invaliditetom nemaju tu mogućnost.’’

,,Naš pokret Za život Nikšića, u koaliciji Za budućnost Nikšića, trudiće se da u narednom periodu kada osvojimo vlast na lokalnom nivou uradi sve što je neophodno da osobe sa invaliditetom učinile vidljivim, kako bi se osobe sa invaliditetom prepoznale kao aktivni članovi ovoga društva i kako bi osobe sa invaliditetom kroz edukaciju i stručan pristup konačno pronašle svoje mjesto i na fonu zapošljavanja, i na fonu komunikacije, i na fonu tehnološkog opismenjavanja. Ova socijalna grupa više neće biti marginalizovana, već će biti ravnopravni član naše zajednice’’, zaključio je.

2 Comments
  1. Jovana komentariše

    Bravo!

  2. Milica komentariše

    Bravo! Niksic ce odluciti pametno, svi hrabro zaokruzite broj 4!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.