Vocap odlaže izmjene uslova korišćenja, Signal i Telegram u usponu

0

Vocap je objavio da na tri meseca odlaže promjene uslova korišćenja, nakon što su mnogi korisnici izbrisali aplikaciju u strahu da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Fejsbukom i u vreme kada Signal i Telegram bilježe veliki rast broja korisnika.

Izmjene je trebalo da stupe na snagu 8. februara, a sada je firma objavila da se to neće dogoditi prije 15. maja.

Vocap je ovom objavom i kampanjom o zadržavanju starih uslova korišćenja servisa pokušao da spriječi masovni prelazak korisnika na druge platforme, navodi Rojters.

Vocap je istakao da ažuriranje neće uticati na to da se više podataka dijeli sa Fejsbukom, već je, prije svega usmjereno na pomoć drugim firmama da bolje komuniciraju s klijentima preko te platforme.

„Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo da objasnimo naše principe i činjenice“, naglasili su u saopštenju na blogu.

Razgovori i prepiska na Vocapu, kao i lokacija i imenik i dalje će biti šifrovani, pa ni Fejsbuk ni Vocap neće imati mogućnost da koriste te privatne informacije, tvrdi kompanija.

Najava o ažuriranju uslova korišćenja prošle nedelje je stvorila paniku i izazvala bes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju osnovnih vrijednosti Vocapa koji je i stekao brojne korisnike upravo reputaciji da su na ovoj platformi podaci korisnika zaštićeni.

Međutim, šteta je već učinjena — ovih dana zabilježen je veliki porast skidanja aplikacija poput Signala i Telegrama sa Epl i Plej stora, preneo je Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.