“Vlast želi da iskoristi koronu kao razlog za kašnjenje u završetku izgradnje autoputa”

1

Potpredsjednik Demokrata, Vladimir Martinović kazao je da potpuno nejasna i zbunjujuća izjava Gorana Vujovića iz Monteputa da će Kinezi, pored traženja produženja roka, tražiti dodatna plaćanja, odnosno povećanje ugovorene cijene za izgradnju auto-puta.

“Očigledno se pandemija želi iskoristiti kao jedini razlog za kašnjenje u završetku izgradnje auto-puta, a podsjetićemo javnost da je po Ugovoru sa Kinezima auto-put trebalo da bude završen još u maju prošle godine”, rekao je Martinović.

Kaže da se pored zaboravljene petlje i elektro i hidroizolacije za koje treba izdvojiti dodatne desetine miliona eura na teret građana, “očigledno sada dodatno petlja u vezi sa ukupnom cijenom koju Crna Gora treba da plati za izgradnju auto-puta.”

“Podsjetiću da, pored malverzacija oko petlje, javnost nikada nije dobila odgovor ko je odgovoran za prvobitno kašnjenje. Javnost, naročito u ovakvoj situaciji, kad je ekonomija pred kolapsom, gdje je javni dug skoro 4 milijarde eura, ima pravo da zna odgovore sta se zapravo dodatno mulja sa našim novcem. Još od slučaja Brajovića i petlje, stekli su se uslovi da nadležni državni organi, naročito Stanković i Katnić, krenu sa istragama u vezi sa ovim projektom.

Umjesto da se trude da konsoliduju ekonomiju države koja grca u dugovima, koja živi od kredita i pozajmica, njeni vladari na sve načine i kroz ovakve projekte sa privilegovnima firmama, naknadnim i dodatnim radovima, aneksima ugovora kod gotovo svih projekata, čerupaju do kraja ono sto je ostalo.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da nema posla u državi iz koga režimski igrači ne traže izgovor za ugradnju čak i u vremenu krize. Ako ugovor poznaje stanje više sile, kakva onda dodatna plaćanja? Bojim se da ta “dodatna” ne završe u džepovima tajkuna i šefa režima. Očekujemo od Vlade Crne Gore da javnosti prezentuje precizna pojašnjenja povodom ovog slučaja” , zaključio je Martinović.

1 Comment
  1. Ljuta komentariše

    Hajde bre tebi da daju dje pare idu….neka je vjecan titov sistem vladanja

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.