Vladimir Gojković: Crkva je za mene najveća instanca u duhovnom životu!

0

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković obratio se javnosti saopštenjem nakon što se mnogo prašine podiglo zbog njegove posjete Cetinjskom manastiru.

“S obzirom na to da sam na putu, kasno sam vidio koliko je prašine u javnosti podigla moja posjeta Cetinjskom Manastiru. Nikada nisam polemisao preko medija, ali uviđam da se dosta toga nepotrebnog umiješalo pa želim samo kratko da naglasim sljedeće:

Moja posjeta je bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu. Želim da naglasim da nisam predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kom svojstvu. Mitropolit je u svom pozdravljanju okupljenih vjernika pozdravio posebno mene i čestitao uspjeh reprezentaciji, na čemu sam se ja, samo u svoje lično ime zahvalio na poklonu riječima: “Teško da puno toga sada mogu reći osim da mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovdje među vama i hvala vam na poklonu”.

Ovo obraćanje želim da završim sa par zaključaka:

Prva stvar je da ne želim da neko skuplja političke poene preko mene, niti mi je potrebna podrška te vrste, jer je poznato da se nikad nisam uključivao u politiku. Druga stvar je da odgovaram na poziv Crkve sa ponosom i to moje lično opredjeljenje nije od juče. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore svoje obaveze obavljam veoma predano i maksimalno odgovorno, posvećen ostvarivanju što boljih rezultata crnogorskog vaterpola.

Na ovu temu se neću više oglašavati”, stoji u saopštenju selektora.

Da podsjetimo, Gojkovićeva posjeta Cetinjskom manastiru nije naišla na odobravanje kod Ministra sporta Nikole Janovića koji je kazao da selektor treba da se drži blagoslova države i njene pomoći.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.