Vladimir Erić izručen Crnoj Gori, stigao u podgoričko tužilaštvo

0

Jedan od osumnjičenih da je dio grupe koja je prokopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, izručen je iz Švedske Crnoj Gori. Erić je oko 16 sati dovoveden u podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, gdje će biti saslušan, javlja RTCG.

Erić je po međunarodnoj potjernici, raspisanoj od NCB Interpol Podgorica, uhapšen 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Ministarstvo pravde Crne Gore je 19. oktobra 2023. godine od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske zatražilo izručenje državljanina Republike Srbije Erića radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Kako je ranije saopšteno, molba za izručenje je poslata i redovnim putem i preko NCB Interpola Podgorica.

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), državljani Srbije. Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde.

Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog djela. Međutim, svi oni su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nijesu poznati. Popis nije završen ni četiri mjeseca nakon provale, a zasad se zna da su ukradeni pištolji, droga, mobilni telefoni…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.