Vladika Joanikije i Bogavac: Beranci da ne nasijedaju na provokacije koje remete multietnički sklad

0

Predsjednik Opštine Berane, Tihomir Bogavac sastao se sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske, Joanikijem u Eparhijskom domu u Beranama.

Na prvom sastanku, otkako je predsjednik Bogavac izabran prošle nedjelje na tu funkciju, razgovarano je o različitim pitanjima.

Predsjednik Bogavac i vladika Joanikije razgovarali su, između ostalog, o incidentu koji se dogodio nedavno u centru grada tokom kretanja auto kolone i zajednički pozvali još jednom sve građane na smirivanje tenzija.

“Apelujemo na sugrađane da ne nasijedaju na provokacije koje bi da poremete skladan život u gradu. Ovakavi i slični događaji neće narušiti multietnički sklad. Ne smijemo dozvoliti da se stvori ambijent koji vodi međusobnoj netrpeljivosti i narušavanju suživot”, ponovio je i ovom prilikom predsjednik Bogavac.

Vladika Joanikije, na čiju inicijativu je sazvan sastanak, zahvalio se predsjedniku Bogavcu na posjeti izražavajući uvjerenje da će se saradnja sa Opštinom Berane nastaviti i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti Mladen Stijović i šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.