Vlada: Očekujemo da će do 15. juna biti vakcinisano 35 odsto građana

0

Vlada je na današnjoj sjedici zaključila da je potrebno napraviti plan vakcinacije, sa proširenjem kapaciteta za vakcinaciju i povećanje obuhvata vakcinacijom. Kako se navodi u saopštenju, Vlada je izrazila očekivanje da do 15. juna bude vakcinisano 35 odsto građana, uz proširivanje bolničkih kapaciteta.

Vlada je usvojila Informaciju o razmatranju izvještaja, podataka, informacija i prijedloga epidemioloških mjera za odstranjivanje i sprječavanje zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom COVID-19.

“U Informaciji se navodi da su trenutna epidemiološka situacija i efekti do sada propisanih mjera bili predmet razmatranja Savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom COVID-19 na teritoriji Crne Gore, na sjednici koja je održana 15. marta 2021. godine”, navodi se u saopštenju.

Savjet je, uz uvažvanje epidemiološke situacije i nastojanja zdravstvenog resora, predložio i izrazio očekivanje da se u propisivanju mjera, zabrana i ograničenja nađe prava mjera između zaštite zdravlja i održavanja ekonomske stabilnosti, kroz omogućavanje rada privrednih subjekata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.