Viši sud oglasio se nenadležnim za postupanje protiv advokata Rodića

0

Viši sud u Podgorici donio je rješenje kojim se oglasio nenadležnim u predmetu po optužnici SDT-a kojom se advokati Goran Rodić, Siniša Gazivoda i Marija Radulović terete za prevaru u pokušaju.

“U navedenom predmetu Viši sud u Podgorici oglasio se stvarno nenadležnim za postupanje. Po pravosnažnosti rješenja spisi predmeta biće dostavljeni nadležnom sudu. Nastupanje pravosnažnosti zavisi od toga da li će biti izjavljena žalba”, saopštila je portparolka Višeg suda u Podgorici za Dnevnim novinama Aida Muzurović, dodajući da ukoliko bude izjavljena žalba dalje će odlučivati Apelacioni sud kao drugostepeni.

Rok za žalbe je tri dana od dana prijema prepisa rješenja.

U prvobitnoj optužnici Specijalnog tužilaštva koja u cjelosti nije prošla na kontrolnom ročištu, advokati su se teretili i za stvaranje kriminalne organizacije.

Kako je vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici odbacilo taj dio optužnice, SDT se žalilo i predmet je predat drugostepenom sudu.

Apelacioni sud potvrdio je odluku Višeg suda, nakon čega se Viši sud oglasio nenadležnim.

Podsjetimo, Apelacioni sud je prije dvadesetak dana odbio kao neosnovanu žalbu Specijalnog državnog tužilaštva na rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je obustavljen postupak protiv advokata Rodica, Gazivode i Radulović zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Stoga, Rodiću, Gazivodi i Radulović sudiće se za krivično djelo prevara u pokušaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.