“Vijesti”: Veljović potpisao naređenje kojim su pripadnici PTJ i PJP poslati da asistiraju pri rušenju manastirskih konaka u Ulcinju

0

Direktor policije Veselin Veljović naredio je da pripadnici Protivterorističke (PTJ) i Posebne jedinice policije (PJP) obezbjeđuju rušenje manastirskih konaka na Briskoj gori, ali nije objašnjena potreba za njihovim angažovanjem i hitno postupanje u tom slučaju.

Prvi čovjek Uprave policije to je saopštio predstavnicima Savjeta za građansku kontrolu rada policije, odgovarajući na njihovo interesovanje o pružanju asistencije Građevinskoj inspekciji prilikom uklanjanja bespravno sagrađenog objekta u opštini Ulcinj.

U dopisu Savjetu, Veljović konstatuje da je angažovanje pripadnika Sektora specijalne policije, izvršeno shodno Pravilniku o uslovima pružanja pomoći državnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka (član 4 stav 2).

“Takođe Vas obavještavamo da su pripadnici PTJ i PJP, angažovani po Instrukciji o procedurama angažovanja jedinica Sektora specijalne policije (tačka 2.2 Odlučivanje o angažovanju jedinice), prvo po usmenom naređenju, a zatim i pisanom naređenju direktora Uprave policije”, navodi se u njegovom odgovoru Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Konak pri manastiru Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca na Briskoj Gori kod Ulcinja srušen je u zoru 10. juna.

U Pravilniku piše da se zahtjev za pružanje asistencije podnosi organizacionoj jedinici Uprave policije na čijem području se zahtijeva pružanje asistencije, u pisanom obliku, najkasnije pet dana prije dana određenog za pružanje asistencije.

“Izuzetno od stava 1 ovog člana, ukoliko to nalažu razlozi hitnosti, asistencija se bez odlaganja pruža na usmeni zahtjev ovlašćenog subjekta”, navodi se u stavu na koji se Veljović poziva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.