(VIDEO) Premijerno prikazana „Vila sa Košara“: Ministarstvo odbrane Srbije objavilo spot pjesme Nevena Milakovića koju izvodi Katarina Božić

0

Muzički spot “Vila sa Košara”, posvećen herojima sa Košara i svim borcima koji su hrabro branili otadžbinu 1999. godine, premijerno je prikazan na svečanosti povodom Dana vojnih veterana.

Ovo je na zvaničnom Instagra profilu objavilo Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Spot je, navode, uradila Uprava za odnose sa javnošću sa svojim ustanovama Vojnofilmskim centrom “Zastava film” i Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” u saradnji sa Generalštabom Vojske Srbije i Upravom za tradiciju, standard i veterane Ministarstva odbrane.

„U snimanju spota učestvovali su borci sa Košara i porodice poginulih boraca. Reditelj spota prof. Danilo Paškvan, kroz pripovedački obrazac, potencirao je na poštovanju koje odajemo poginulim herojima koristeći se jezikom metafora kao što su 108 praznih stolica i na svakoj po ruža. Tekst pesme „Vila sa Košara“, koju je izvela vokalna solistkinja Katarina Božić, napisao je Neven Milanković.“, zaključili su.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.