Veteran Dragić: Nisam se vratio u reprezentaciju da budem peti

0

 

Slovenački reprezentativac Goran Dragić objavio je prije nekoliko dana da će ipak igrati za Deželu na predstojećem Evrobasketu, kao i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, uprkos tome što je objavio da se povlači. NBA as je objasnio ko ga je najviše ubjeđivao da promijeni odluku.

Ja neću igrati 36 minuta po utakmici sigurno, a navikao sam da budem Betmen, a ne Robin. Bitno je da imamo timsku hemiju, da sve funkcioniše, a ja ću biti lider na terenu i van terena. Ovo će biti jedno od najjačih prvenstava. Naša grupa je baš teška, ali Slovenci imaju previše euforije. Ne smijemo da ispustimo loptu, već idemo prvo na prijateljske mečeve da se spremimo, pa tek onda u grupnu fazu. Tek tamo ćemo znati koliko smo zapravo dobri. Imamo energiju koja nam daje mogućnost da prevaziđemo svaku prepreku, ali mi još nismo došli tamo gdje treba da budemo. Budmo realni, nisam došao da igram za peto mjesto, hoću medalju“, rekao je Dragić.

Osvrnuo se potom na utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket.

Bilo je lijepo igrati u Ljubljani i Stokholmu, nakon toga sam razgovarao sa momcima koji su pokazali veliku želju da se vratim. Bio sam i emotivan jer su me nekako napali iz zasjede, čekao me je medicinski zahvat i potpisivanje ugovora sa Čikagom. Zato sam tako dugo i čekao. Mnogo ljudi me je ubjeđivalo da se vratim, Rašo Nesterović, Edo Murić… Ipak, najviše je uticaja imao moj brat Zoran. Svakog dana me je ubjeđivao“.

Slovenija je prvi favorit za osvajanje Evrobasketa, Francuska drugi, Grčka treći, a Srbija četvrti.

Evropsko prvenstvo se igra od 1. do 18. septembra, a „zmajčeki” će igrati u Grupi B u Kelnu sa Francuskom, Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Njemačkom i Mađarskom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.