Vesić: Vučić pokazao odlučnost da čuva mir i živote Srba na Kosovu i Metohiji

0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, oglasio se na svom Facebook profilu i pružio podršku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi za Srbe na KiM.

Pred nama su teški dani i noći za srpski narod na Kosovu i Metohiji ali i za cijelu Republiku Srbiju, napisao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i dodao:

– Teror Aljbina Kurtija i privremenih vlasti na tzv. Kosovu se nastavlja, „kosovske“ specijalne snage hapse nevine Srbe, oklopnim vozilima upadaju u dvorišta vrtića na sjeveru Kosova, sa prstom na obaraču zaplijenjuju privatnu imovinu i uništavaju živote srpskih porodica koje žive pošteno od svog rada.

U ovoj situaciji Srbija mora, kao i do sada, da se ponaša racionalno i odgovorno, jer mi smo ozbiljna, međunarodno priznata država, a ne lutajući provizorijum kao što je lažna država Kosovo gdje ne važi međunarodno pravo i gdje političari kao što je Kurti mogu da se ponašaju destruktivno kao nenavođeni projektili. A često se ti projektili kao bumerang vrate upravo onima koji ih lansiraju.

Predsjednik Aleksandar Vučić je večeras pokazao zrelost, odgovornost i odlučnost da čuva mir i stabilnost, ali i živote svih Srba na Kosovu i Metohiji.

Tako i treba tumačiti najavu predsjednika Vučića da će Srbija zvanično od KFOR-a zatražiti da se na Kosovu i Metohiji rasporedi 1000 pripadnika srpske vojske i policije čiji je zadatak da osiguraju bezbednost Srba i njihove imovine na Kosovu.

Srbija na to ima pravo po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i mi ćemo na poštovanju tog prava insistirati, čvrsto rešeni da zaštitimo živote naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji.

Koliko je predsjednik Vučić odlučan u namjeri da zaštiti živote Srba na KiM, govori činjenica da je on prvi predsjednik Republike Srbije koji je za protekle 23 godine, koliko je na snazi Rezolucija 1244, aktivirao odredbu o raspoređivanju srpskih bezbednosnih snaga na Kosovu i Metohiji.

Srbija je do sada nebrojeno puta pokazala svijetu da je posvećena miru i stabilnosti, ali imamo svoje crvene linije preko kojih nikome, bez obzira kakva sila stoji iza njih, nećemo dozvoliti da pređe.

Ne ugrožavajte živote Srba i ne približavajte se našim crvenim linijama, jer će Srbija, kao ozbiljna i snažna država, morati da reaguje onako kako bi reagovale sve ozbiljne zemlje kada je njihovo stanovništvo ugroženo.

Na kraju, poručujem našim sunarodnicima na Kosovu, ne strahujte, ostanite čvrsti i pribrani, predsednik Vučić i zvanični Beograd stoje uz vas i nikada vas neće napustiti -naveo je Vesić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.