Vels savladao Tursku i plasirao se među 16 najboljih

0

Fudbaleri Velsa slavili su 2:0 reprezentaciju Turske na meču grupe A Evropskog prvenstva i tako obezbedili plasman u 1/8 finala.

Počeo je Vels prilično ofanzivno na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Prvi gol postigao je Aron Remzi u 43. minutu posle niza propuštenih šansi i promašaja. Iskoristio je dug i precizan pas Bejla i zatim poentirao ispred Čakira.

Velšani su imali mnogo više prilika u prvom delu meča, pre svega ofanzivac Juventusa, koji je na kraju iskupio za prokockano.

Turci su u drugom delu meča promenili malo formaciju, čak su se i nšlu u šansi posle desetak minuta, međutim ostali su bez datog gola na ovom takmičenju.

Još jedna nezgoda na prvenstvu dogodila se u 74. minutu. Kifer Mur koji je na prethodnom meču imao zamotanu glavu, sada razbio nos u duelu sa Sojundžuom, ali ne bi trebalo da ništa ozbiljno.

Tragičar dana, uprkos asistenciji, bio je Garet Bejl. Fudbaler Real Madrida šutirao je penal u 62. minutu i promašio i to ceo gol. Publika je ostala zabezeknuta. Odmah nakon toga našao se u šansi da duplira vodstvo, ipak je još jednom promašio.

U šestom minutu nadoknade Konor Roberts postigao je drugi gol za Velšane i to na asistenciju Gareta Bejla i tako postavio konačan rezultat.

Drugi par gupe A su Italija i Švajcarska, koje se sastaju od 21 sat.

(Sportske net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.