Veljović u Pljevljima: Crna Gora je zemlja slobodnih ljudi

0

Direktor Uprave policije Veselin Veljović i njegovi saradnici danas su boravili u Pljevljima, u redovnoj radnoj posjeti Centru bezbjednosti u okviru koje je organizovan sastanak kojem je prisustvovao pomoćnik direktora Zoran Tomčić, kao i odgovorne starješine ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Žabljak i starješine granične policije.
Prezentovani su rezultati rada iz protekle godine, gdje je ocijenjeno da policija radi posvećeno i profesionalno.

Direktor Veljović je naglasio da je „stopa kriminaliteta u Pljevljima među najnižim u Crnoj Gori i da policija radne zadatke iz svoje nadležnosti obavlja efikasno, uz zavidne rezultate“.

Postignuti rezultati, radni ambijent i spremnost policijskih službenika pokazuju da se dešavanja devedesetih godina neće ponoviti i konstatovano je da se svi građani osjećaju sigurno i zaštićeno.

„Na području koje svojom nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Pljevlja, u 2019. godini registrovano je smanjenje broja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta za 57%“, kazao je načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj.

Na sastanku je bilo i riječi o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u ovoj opštini, a pomenuti su i slučajevi plasiranih dezinformacija sa različitih adresa koje su mogle da utiču na stvaranje iskrivljene slike u javnosti o radu policije. Na ovom mjestu istaknut je najskoriji primjer kada su se, poštujući međudržavne sporazume sa susjednom državom oko zaprječavanja puteva pogodnih za nezakoniti prelazak državne granice, sve radnje nadležnih službi tumačile u pogrešnom kontekstu.

“Ambijent sigurnosti nužna je pretpostavka progresa demokratije i slobode za sve dobronamjerne građane”, kazao je Veljović i dodao da je „Crna Gora zemlja slobodnih ljudi u kojoj su prava i slobode svih građana ključna vrijednost i standard prema kojem se upravljamo“.

“Demokratske institucije sistema izvršne vlasti štite i garantuju prava i slobode svih građana, a obaveza poštovanja zakona je svih nas, pa i crkve kao institucije”, istakao je direktor Uprave policije.

Osim toga, direktor Veljović se tokom ove radne posjete sastao i sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem. Potvrđena je dobra i konkretna saradnja, partnerski odnos i spremnost za nastavak podrške koju lokalna samouprava pruža policiji u kontinuitetu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.