Veljović sa saradnicima posjetio Bar

2

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je danas sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Centrubezbjednosti Bar gdje se sastao sa pomoćnikom direktora Draganom Blagojevićem i rukovodstvom ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj i rukovodiocima granične policije.

Još jedna uspješna radna posjeta bila je prilika za razgovor o radnim rezultatima, aktuelnim dešavanjima i planiranim aktivnostima u ovoj godini sa posebnimakcentom na predstojeću turističku sezonu.

„Policija u Baru je prethodne godine postigla zapaženerezultate, a progres se bilježi po svim linijama rada i u 2020. godini“ – kazao je načelnik barske policije Veselin Magovčević i dodao „da policijsko tužilačke aktivnosti u istragama teških krivičnih djela daju mjerljive rezultate a preventivnim radom policija je spriječila izvršenje najtežih krivičnih djela.“

Našu zemlju svake godine posjećuje sve veći broj turista a Zajednički granični prelaz Sukobin Murićani 2019. godine je zabilježio povećan broj putnika za 14,20% u odnosu na godinu prije, preciznije ovaj granični prelaz je 2019. godine, između ostalog, prešlo 2.702.885 putnika. Sve aktivnosti policije su tokom turističke sezoneusmjerene ka jednom cilju, da se turisti osjećaju dobrodošlim i sigurnim istaknuto je na sastanku.

Direktor Veljović je kazao: „Policija usmjerava značajne kapacitete da se u novonastaloj situaciji održi stabilan javni red i mir jer je naš prioritetni zadatak zaštita svih građana i njihovih porodica i očuvanje multieničkog i multivjerskog sklada i suživota.

Procesuiraćemo lica odgovorna za skrnavljenje državnih simbola jer su oni između ostalih vrijednosti i pitanje nacionalnog ponosa i ne priliči nikome da na ovaj način ispoljava destruktivno djelovanje i da se tako šalje negativna slika domaćoj i javnosti van granica naše države.“ – naglasio je Veselin Veljović.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar DušanomRaičevićem konstatovano je da samo zajednički se može graditi sigurnija budućnost građana Bara. Dobra saradnja policije i lokalne zajednice je kontinuirana praksa zajedničkih aktivnosti intenziviranih za vrijeme turističke sezone kada veliki broj turista posjeti Bar a obje službe rade sinhronizovano i efikasno.

Predsjednik Raičević je iskazao zadovoljstvo saradnjom policije i lokalne uprave Opštine Bar koja je u kontinuitetu na visokom nivou sa zajedničkim ciljem stvaranja  sigurnog i bezbjednog ambijenta za  život i rad naših građana.

Osim toga, Raičević je podsjetio da su pripremne radnje na realizaciji projekta na uvođenju video nadzora na javnim površinama pri kraju, te da će na ovaj način biti povećana bezbjednost građana, imovine kao i posjetilaca koji borave u Baru.

„Uprava policije će i u narednom periodu kao i do sada u lokalnoj upravi imati pouzdanog partnera uz uvjerenje da ćemo zajedno ići u pravcu rješavanja aktuelnih pitanja u našem gradu“ istakao je između ostalog Raičević.

Takođe, konstatovana je otvorenost Opštine Bar za dalju saradnju u traženju modaliteta rješavanja stambenog prostora za pripadnike policije u Baru i iznalaženja adekvatnog načina kako bi se rješila egzistencionalnapitanja službenika.

2 Comments
  1. istina komentariše

    Koji veljovic? Ova nesreca udbaska, uskoro ce morati da preda znacku narodu!!!! Sloboda za Policajce! DB da radi za narod a ne za politicke stranke i diktatora!

  2. lobi komentariše

    ozbiljni i namrgodjeni

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.