Veljović: „Pozivam mlade ljude da se distanciraju od kriminalnih struktura jer je to put bez kraja i povratka“

1

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa najodgovornim starješinama Centra bezbjednosti Podgorica, odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, Cetinje i Kolašin i rukovodstvom granične policije, gdje se razgovaralo o radnim rezultatima, aktuelnim dešavanjima i prioritetnim aktivnostima za tekuću godinu.

„Još jedna uspješna godina je za nama“, kazao je načelnik Centra bezbjednosti Milovan Pavćević i nastavio „rezultati rada govore u prilog toj činjenici jer je operativni sastav podgoričke policije pokazao spremnost i efikasnost u odgovoru na najsloženije bezbjednosne prijetnje, bez obzira ko su nosioci takvih ponašanja“.

„Riješili smo osam od devet najtežih krivičnih djela izvršenih u zoni odgovornosti podgoričke policije u 2019. godini i tri djela iz prethodnog perioda, što je produkt intenziviranih operativnih i istražnih aktivnosti koje smo sprovodili u prethodnom periodu u institucionalnom okviru i u saradnji sa partnerskim službama u regionu“, naglasio je načelnik Pavićević.

Načelnik Regionalnog centra granične policije „Centar“ Vasko Aković se pohvalno osvrnuo na rezultate granične policije i istakao da su najveće dvije pojedinačne zaplijene droge na drumskom prelazu u posljednje vrijeme upravo u nadležnosti organizacione cjeline Uprave policije kojom rukovodi.

„Organizovani kriminal postoji i djeluje svuda na planeti i nije specifičnost regiona već predstavlja globalni izazov savremene civilizacije“, kazao je direktor Uprave policije Veselin Veljović i nastavio „organizovani kriminal proizvodi štetne efekte u svakoj društvenoj zajednici u kojima akteri preuzimaju odgovornost za svoje činjenje i posljedice koje iz kriminalnog djelovanja proizlaze“.
„Kriminalnim aktivnostima svjesno izlažu svoj ali i živote svojih porodica različitim vrstama opasnosti, često sa tragičnim epilogom“, kazao je Veljović i istakao da „i pored složenosti ovog izazova, odgovornost za konkretne situacije ne može snositi samo policijska organizacija. Policija može i mora proaktivnim djelovanjem obezbijediti efikasne odgovore izazovima kriminala, procesuiranjem izvršilaca ovih krivičnih djela“.

„Pozivam mlade ljude da se distanciraju od kriminalnih struktura jer je to put bez kraja i povratka, potrebni ste porodici i zajednici, usmjerite svoje vrijednosti prema radnom stvaralaštvu za njihovu i svoju dobrobit, a ne prema nestanku“, poručio je Veljović.

„Crnogorska policija ostvaruje zapažene rezultate, u protekloj godini samo dva ubistva nijesu rasvijetljena, na kojima intenzivno radimo, a rasvijetljeno je više teških krivičnih djela ubistava iz prethodnog perioda, dok je spriječeno na desetine najtežih krivičnih djela“, saopštio je Veljović.

Direktor Veljović se osvrnuo i na kompleksne predmete i istrage kriminalnih aktivnosti koje se sprovode na međunarodnom nivou i kazao „crnogorska policija je važan partner snažne regionalne i međunarodne saradnje u konkretnim operativnim akcijama, a upravo smo svjedoci da su se prethodnih dana sprovele značajne operacije sa partnerskim službama iz regiona, sa konkretnim i mjerljivim rezultatima, što potvrđuje našu radnu posvećenost na svim nivoima djelovanja“.

„Kritički stavovi su značajni i potrebni policiji, uz našu posvećenost da mijenjamo stanje na bolje i podsticaj za očekivane rezultate. Povremeno kritizerstvo u neutemeljenim ocjenama rezultata policije prihvatamo kao propratne pojave i nećemo ih komentarisati“, zaključio je Veljović.

Danas se direktor Veljović sastao i sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem, gdje je konstatovano da saradnja policije i Glavnog grada doprinosi većoj bezbjednosti građana.
Komunalna policija, Komunalna inspekcija, Služba zaštite i spašavanja i ostale službe Glavnog grada, zajedno sa policijom sinhronizovano djeluju i stvaraju još bolje uslove za život građana i ugodniji boravak u našem gradu, zaključeno je na sastanku.

1 Comment
  1. Ljuta komentariše

    da nemaju primjere uspjeha lopova i svercera u okg mnogih iz vladti ne bi mladima oni bili idoli

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.