Veljović: Kredibilitet crnogorske policije je garant mira i bezbjednosti svih građana

0

U Centru bezbjednosti Herceg Novi danas je u redovnoj radnoj posjeti boravio direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima. Tom prilikom organizovan je sastanak kojem je prisustvovao pomoćnik direktora Vesko Damjanović, kao i odgovorne starješine ovog centra, odjeljenja bezbjednosti Kotor i Tivat i starješine granične policije.

„Na teritoriji koja je obuhvaćena nadležnošću Centra bezbjednosti Herceg Novi u 2019. godini registrovano je 548 krivičnih djela, što je za 12,3% manje u odnosu na godinu prije nje“, istakao je načelnik Goran Banićević i dodao da je „rasvijetljeno i 14 krivičnih djela iz prethodnog perioda od kojih i jedno ubistvo i dva ubistva u pokušaju“.

Ono što je načelnik takođe naglasio jesu i rezultati rada iz oblasti imovinskih delikata, koji čine gotovo 30% ukupnog kriminaliteta i iziskuju najveće angažovanje tokom cijele godine i dodao da je iz oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno 115 krivičnih djela više u odnosu na prethodnu godinu, sa štetom koja prelazi cifru od 2,8 miliona eura.
Zajednički je konstatovano da policija na lokalnom nivou poslove iz svoje nadležnosti obavlja stručno sa punom pažnjom.

„Činjenica je da su policijski službenici prilikom vršenja svojih dužnosti izloženi brojnim opasnostima i rizicima, a kao najdrastičniji takav primjer je i nedavni slučaj stradalog policajca na službenoj dužnosti, kada mu je na svirep i podmukao način oduzet život, kada je jedinstvo i brza reakcija policije na otkrivanju i hvatanju počinioca je bila za svaku pohvalu“, kazao je direktor Veljović i dodao „S poštovanjem i žaljenjem se sjećamo surove smrti kolege Lekovića. Neka nas taj slučaj stalno opominje i podsjeća da radimo odgovoran i složen posao na zaštiti svih građana naše države“.

„Policija koristeći se zakonom propisanim mjerama, pored toga što štiti i čuva državu i njene građane, posebnu pažnju usmjerava i ka zaštiti svojih pripadnika, te svaki oblik napada na policijske službenike osuđuje i odgovara energično“, istakao je Veljović.

„Bezbjednosnih izazova na prostoru Herceg Novog bilo je i ranije, 1999. godina je iza nas, izašli smo kao pobjednici. Profesionalnom snagom pobijedićemo u svakom budućem izazovu nove protivnike“. – rekao je Veselin Veljović.

Direktor je kazao: „Crnu Goru na putu evropskog napretka i prosperiteta ne može niko osujetiti, a kredibilitet crnogorske policije je garant mira i bezbjednosti svih građana, uz odgovornost kompletnog društva na poštovanju zakona i njegovanju kako tradicionalnih tako i evropskih vrijednosti.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.