Veljović: Bezbjednosni sistem Crne Gore izložen raznim destrukcijama

0

Direktor Uprave policije Veselin Veljović, govoreći o razlozima raspoređivanja dijela Specijalne policije u Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju, ističe da je bezbjednosni sistem Crne Gore u posljednjim dešavanjima izložen brojnim destruktivnim djelovanjima.

“Uprava policije i njeni službenici u ovoj delikatnoj situaciji pokazuju izrazit senzibilitet osuđujući različite vrste pritisaka koji se manifestuju na svim nivoima i prožimaju i do pojedinih policijskih službenika i njihovih porodica”, ističe Veljović, u odgovoru Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Podsjeća da je shodno Ustavu i drugim zakonskim i podzakonskim aktima djelovanje policije usmjereno na očuvanje bezbjednosti svih građana države.

Zato je menadžment Uprave policije na kolegljumu donio odluku da se dio Sektora specijalne policije rasporedi u centrima bezbjednosti Bijelo Polje, Berane i Pljevlja.

“Ovakva odluka je u skladu sa djelokrugom rada Sektora specijalne policije kojem se u zadatak, u skladu sa članom 9 Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije, u nadležnost stavlja vršenje poslova koji se, između ostalog, odnose i na lišavanje slobode članova organizovanih kriminalnih grupa i izvršilaca najtežih krivičnih djela; pružanje pomoći organizacionim jedinicama Uprave policije iz djelokruga rada Sektora; obezbjeđenja lica i objekata od posebnog značaja za državu; koordinaciju rada interventnih jedinica u uslovima kriznih situacija i narušenog javnog reda i mira u većem obimu; organizovanje i izvođenje obuke službenika za izvršavanje zadataka iz djelokruga rada jedinica i druge poslove iz oblasti nadležnosti Uprave policije”, objasnio je Veljović.

Poručuje da će pripadnici ovog Sektora zajedno sa službenicima centara bezbjednosti u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima sprovoditi redovne policijske poslove.

“Očuvanje mira, bezbjednosti i stabilnosti u Crnoj Gori su prioriteti u radu Uprave policije”, jasan je Veljović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.