Veliki rezovi u policiji: Sektore za borbu protiv droge i privrednog kriminala vraćaju u Centre bezbjednosti!

Veliki rezovi u policiji: Sektore za borbu protiv droge i privrednog kriminala vraćaju u Centre bezbjednosti!

Sektori za borbu protiv droge i privrednog kriminala ponovo će biti vraćeni u nadležnosti Centara bezbjednosti, planirano je novom reformom Uprave policije, saznaje Borba u vrhu Uprave policije. Ti Sektori su nekada bili u nadležnosti lokalnih policija, ali su u međuvremenu centralizovani, što nije dalo zapažene rezultate. Namjera direktora Uprave policije Veselina Veljovića je da te Sektore vrati u nasležnost načelnika policija, odnosno, da se njima rukovodi iz Centara bezbjednosti.

“Rješenje o centrazilaciji nije bilo najbolje, pa ćemo težiti da se u sklopu reformi koje su započete, borba protiv droge i privrednog kriminala vrati u ingerencije Centara bezbjednosti. Vjerujemo da će se na taj način, svakodnevnom komunikacijom unutar samog Centra bezbjednosti, pojačati i rezultati na terenu. Koliko su problem organizovane grupe, kada je u pitanju droga, ništa manji problem nijesu ulični dileri sa manjim količinama narkotika i zadatak Sektora će biti da rade na suzbijanju upravo tih stvari, kaže naš sagovornik.

Kako je Borba već pisala, u sklopu reformi, i neraspoređeni kadrovi će biti vraćeni u službu.

“Zvanja koja su policijski službenici stekli će ostati, ali neće svi biti vraćeni u rangu funkcije koju su obavljali ranije, ali će im plata ostati u tom rangu. Na taj način želimo da uposlimo što više kadra koji je godinama neraspoređen a prima plate u rangu načelnika i šefova Odsjeka, ističe naš sagovornik.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *