Velika policijska akcija u Švajcarskoj: Žena iz Crne Gore na čelu narko bande!

0

Nakon višemjesečne istrage švajcarske policije uhapšeni su srpski državljanin starosti 48 godina, njegova 32-godišnja supruga porijeklom iz Crne Gore i još sedam osoba, a prilikom njihovih hapšenja otkrivene su dvije plantaže za uzgoj kanabisa.

Bračni par je bio na čelu kriminalne organizacije koja je bavila proizvodnjom i prodajom droge i pranjem novca.

Polazna tačka istrage bio je par sa boravkom u švajcarskoj opštini Bar (Baar), Srbin i njegova supruga Crnogorka, i oni su prvi uhapšeni, saopšteno je iz policije. Potom je uslijedilo hapšenje ostalih članova kriminalne organizacije kojom su rukovodili, prenosi Blik.

Policija je zatim pročešljala još 11 sumnjivih lokacija u kantonima Zug, Lucern, Cirih, Argau i Bern, gdje su pronađeni objekti za uzgoj marihuane.

Četvoro ljudi uhapšeno je zbog sumnje da su upravljali i radili na plantažama, dok je još troje uhapšeno tokom pretrage sumnjivih lokacija. Policija je potom jednog od uhapšenih pustila zbog nedostatka dokaza.

Tokom policijske racije pronađeno je 80.000 franaka u kešu kao i oružje, međutim tamošnji mediji nijesu precizirali o kom oružju je riječ.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.