Velika akcija u Italiji: Tri crnogorska državljanina pala zbog šverca zlata!

0

Italijanska policija razbila je međunarodnu grupu krijumčara zlatom, a među uhapšenim ima i crnogorskih državljana. Kako saznajemo, slobode su lišene osobe koje su kod sebe imale crnogorske pasoše na imena Alzem Beriša, Klement Veselji i Ivan Bošković. U policijskoj akciji su izvršene pretrage kuća osumnjičenih u italijanskim regijama Abruco, Bazilikata, Emilija Romanja i Toskani.

Tokom operacije uhapšeno je deset pripadnika organizovane kriminalne grupe, a kod njih je finansijska policija zaplijenila preko 300.000 evra.

“Uhapšeni su imali razgranatu mrežu saradnika i svakih dva mjeseca su mijenjali lica koja su radila za njih. Tačnije, dovodili su nove ljude, i iz Crne Gore, koji su za njih krali i krijumčarili zlato”, utvrdila je istraga.

Izdata su i četiri naloga za hapšenje za osumnjičenima u Rumuniji i Turskoj, a članovi kriminalne grupe su državljani Crne Gore, Kine, Italije, Rumunije i Turske.

Sudija za predistražni postupak u Bolonji izdao je nalog za zamrzavanje imovine osumnjičenih, a zaplijenjeno ne preko 80 kilograma zlata.

Cilj policijske akcije je bio da se razbije kriminalna organizacija koja je učestvovala u pranju novca na međunarodnom nivou, a finansijska policija prikupljala je dokaze protiv ove grupe tokom dvije godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.