Velika akcija BIA i srpske policije: Zaplijenili preko 100 kilograma kokaina, u Beogradu uhapšen „Kavčanin“

0

U Međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbejdnosno- informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova PU za grad Beograd, u koordinaciji sa inostranim partnerskim službama Europolom i Eurodžastom, u zajedničkoj akciji u Belgiji zaplenjeno je preko 100 kilograma opojne droge kokain, čija ulična vrijednost iznosi više od 10 miliona evra.

U  ovoj akciji u Holandiji  uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvjesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih dela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe srpski državljani S.K. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), jedno NN lice, kao i državljanin BiH S.Đ. (42).

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlja sa koordinisanim radom na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju  ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe.

Pripadnici UKP uhapsili su danas u Beogradu V.V. (29), člana kriminalne grupe bliske „kavačkom klanu“, javio je Kurir.

Uhapšeni u Beogradu je samo jedan od devet osoba koje su se danas našle iza rešetaka u Belgiji (pet), Holandiji (dve) i Luksemburgu (jedna) u sklopu međunarodne akcije Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbednosno- informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova PU za grad Beograd.

(Novosti/Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.