Veličanstvene slike širom Crne Gore: Narod na ulici, mirno i dostojanstveno brani svetinje! (FOTO)

2

Desetine hiljada građana šetalo je večeras ulicama Podgorice u znak protesta protiv usvajanja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Rektor Cetinjske bogoslovoje Gojko Perović je istakao da je Crna Gora mala, ali da brani velike svetinje. Po njegovim riječima Crna Gora je danas Sveta Gora i to treba svi da znaju.

On je naglasio da nijedna crkva ne može da stane u bilo koji politički program.

-Crkve i naše svetinje nemaju cijenu i ne mogu se platiti dukatima, istakao je on.

Podgorica

Perović je naglasio da smo mi „djeca ove zemlje koja ne daju svetinje“.

-Iz vlasti nas ne razumiju, ne razumiju naše šetnje već nas nazivaju neprijateljima države. Svaki pametan vladar odvaja od svog blaga i stavlja na najviši vrh i ambasadu nebeskog carstva (crkvu) koje su zaštićene. Ove svetinje nemaju zemaljsku cijenu. Dužni smo da ono što su preci ostavili crkvi, a ne zemaljskoj državi pa makar to bila Crna Gora, da to sačuvamo našim potomcima. Zato ispred nebskih ambasada ne nosimo zastave država. Samo krst časni i lik Bogorodice može biti pravi barjak. Sve ostalo bi unijelo smutnju. Zato čuvajući svetinje čuvamo svoje prisustvo među civilizovanim narodima“, rekao je Perović.

Desetine hiljada građana večeras je bilo i u Nikšiću i Baru.

 

 

2 Comments
 1. Brat komentariše

  50 000 do 60 000 nocas ispred hrama

  2
  1
 2. Kilibarda komentariše

  Sve DPS lidere sakriti u misje rupe! Oni ce sami da pobjegnu. Kud koji mili moji… A DPS glasaci neka se nista ne boje, Crna Gora ce konacno biti pravedna i slobodna drzava! DPS banditi broje svoje poslijednje dane! Gotovo je ljudi! Srecna vam sloboda! U misje rupe sa DPS liderima!

  9
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.