Vasović sproveden na saslušanje u SDT

0

Bivši šef kriminalistike barske policije Ilija Vasović koji se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, sproveden je na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo oko 21 sat. Ranije danas saslušan je u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO), javlja RTCG.

Vasovića su u Baru rano jutros uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Sudeći prema komunikaciji sa Sky ECC, u koje je Libertas imao uvid, a koje je Europol dao crnogorskoj policiji i tužilaštvu, policajac Ilija Vasović godinama se, navodno, bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.

U obavještajnom paketu Europola, koji je policija dobila 7. juna 2023. godine, jasno se može vidjeti da je taj policajac bio desna ruka Aleksandru-Acu Mrkiću, koga je Specijalno tužilaštvo 23. januara optužilo da je šef kriminalne organizacije, piše Libertas.

U toj optužnici, u kojoj je 15 pripadnika kriminalne organizacije osumnjičenih da su se bavili krijumčarenjem cigareta, pranjem novca, nasiljem, zastašivanjem i drugim teškim krivičnim djelima, nema policajca Vasovića ni među osumnjičenima, ali ni na spisku svjedoka.

Iz Specijalnog tužilaštva Libertas u utorak nije uspio da dobije informaciju da li se vodi neka istraga protiv Vasovića i da li je saslušavan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.