Vanja Radević savjetnica premijera za spoljnu politiku, umjesto razriješenog Srećka Crnogorca

7

Vlada Crne Gore imenovala je diplomiranu pravnicu, za oblast međunarodnog prava Vanju Radević za savjetnicu premijera za spoljnu politiku. Ona će na toj poziciji zamijeniti Srećka Crnogorca koji je istovremeno razriješen na lični zahtjev.

U obrazloženju odluke se navodi da je premijer Zdravko Krivokapić predložio Radević za savjetnicu, s obzirom na njene profesionalne reference, kao i činjenicu da kandidatkinja ispunjava uslove za imenovanje.

– Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila navedeni predlog predsjednika Vlade Crne Gore i, saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 15 stav 2 Uredbe o Vladi Crne Gore, donijela rješenje o imenovanju savjetnice predsjednika Vlade Crne Gore za spoljnu politiku Vanje Radević, spec. sc. pravne nauke, za oblast međunarodnog prava – navedeno je obrazloženju.

Srećko Crnogorac je već jednom napustio dužnost savjetnika Zdravka Krivokapića i to 8. novembra dok je Krivokapić bio još mandatar.

 

7 Comments
 1. Ja komentariše

  Špijun odradio svoje zašta su ga poslali i ode.isto smeće ovaj crnogorac i beba popović.

  7
  7
 2. Ivi komentariše

  O, znači li to da MI 6 odlazi iz našeg malog mjesta. Pospremimo te USKORO. OVK OVK OVK.

  7
  4
  1. tako stoje stvari komentariše

   Brod kad krene da tone, prvo pacovi krenu da ga napuštaju…bilo vazda i biće.

   5
   1
  2. t-rex komentariše

   Zar je moguce da je Krivokapic nesmjenjiv???

 3. Helm komentariše

  Angažujte i Jovana Džona Bosnića za savjetnika za spoljnu politiku.

  Jovan Džon Bosnić je srpsko-kanadski novinar, aktivista, savjetnik, borac za ljudska prava i politički analitičar. Radio je kao novinar na radiju Japan, NHK World Satellite TV, RT (Russia Today) te kao dopisnik brojnih svjetskih medija. Radio je kao savjetnik japanskog premijera i mnogih velikih korporacija u toj zemlji. Posredovao u pregovorima s Rusijom. Uspio je da u Tokio dovede 120 ruskih biznismena i direktora privatnih i javnih preduzeča kako bi se dogovorila saradnja između dvije zemlje. Jovan Džon Bosnić je spriječio deporaciju iz Japana u Ameriku šampionskog šahovskog velemajstora Bobija Fišera, te koordinirao pravnu i javnu kampanju za njegovo potpuno oslobađanje. Osim srpskog i engleskog jezika, Bosnić govori francuski i japanski.

  6
  3
 4. Milica komentariše

  Samo mi mucenici koji smo bili uporni u smjeni dps, samo mi ne mozemo da dodjemo do posla…
  Ostade dps …..

  13
 5. NIKO99 komentariše

  Vidim da se mnogi slažu jer postaje očigledno da je Krivokapić agent strane službe. Vjerovatno je godinama pratio dešavanja u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i bio na raznim patriotskim skupovima odakle je slao izvještaje svojim šefovima o svojim kolegama, prijateljima i kumovima. Ta špiunska aktivnost se isplatila pa je eto dogurao do Premijera. Strašno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.