Vadi se kesica počinje presica

7

Piše: Saša Dr. Đurović

Održa press koferenciju drugarica Vukovic pa mi skrenu pozornost. Reko’, ‘ajd da čujem šta će reć’ ‘naki intelekt. Odmah je bio uočljiv narativ drugarice koja se trpa u prve redova do druga tite. Na sletu. Pa pomislih, nepovratna je šteta što mlada partizanka nije rasla u tom zemanu.. Kako bi se probiVala samo.. sve bi razgrtala da dopre do voljenoga druga tite. A štafeta joj ne bi izmakla, iz 1u1!

Veli ona, uglavnom ovako..

„Nacionalističko unazađivanje školstva đe će..“ Đetinjstva joj ruralnoga! „Bit’ vršen Inženjering  genetički..“ Pa onda priprijeti ministarki obrazovanja..

„U slavu Čiča Draže..“ Opsesija joj je Čiča! Čiča Dragoljub Draža Mihailović, Sorbonski đak. Kako joj i ne bi bio opsesija? Učen čovEk. De Golov intimus. Nije drugovao sa komunsitičkim protuvama nego sa Francuskim liberalima!

Čiča Draža..

U čiju slavu joj je i dojučerašnji premijer podvriskiv'o „Nad Kraljevom živa vatra seva..“ Možda je promakao taj podatak dps partizanki, jer je metala šnole baš tijeg dana, kad je bila svadba.. Svadba, svadba, svadba, svadba .. UzNi me za kuma il za starog svata.. kad se pjevalo.. a mega hit tog dana bila numera

„Nad Karlejovom živa vatra seva..“

Mlada partizaanka bombe bacala.. Vukovićka ih ispaljuje k'o da zabada pikado!

„Sveopšto srozavanje crnogorske prosvjete“ reče ona. Nasmijah se slatko, ali dps omladinka nastavlja.. „Vulgarna smjena direktora..“ veli osoba u šeširu.

Zamisli samo.

I sad, čeljadetu u CG koje može bit i međedina, kao da je u sred hobernacije, se proba prodat ova priča jer je svašta u cg minulo. I kroza nju prolazilo.

Zna to Luke Bar. Samo što nije prokamenila.

Ali avaj, leto je.. a gde si ti ko zna gde si ti, a to bi morala znati, noć je vrela ..

Al’ njojzi je ‘ladno.. pa ga grije otrovnom retorikom.

To nije cura sa puderom nego puder sa curom.. Pa nastavlja šešir, polurpijetećim tonom, s tendencijom dalekosežne prijetnje. Da će ministarka Bratić od CG dobit odgovor kakav niko nikad nije!?

EnEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Začem? Je li što je bila bRezobrazna pa smijenila direktore od kojih je 90% završilo fizičko. Eto, i ja sam završio neke škole, velje, a osnovnu i srednju završio baš u mEstu odakle je i govornica u šeširu. Mada je ona učila neku perifernu školu, i mozgom perifernim izgleda. Jer, kao da je ministarka Bratić smijenila akademike a ne nastavnike fizičkog. Rekoh, išao sam u školu i znam koliko su bili vrednovani nastavnici fizičkog. U ravni bacanja lopte na kakav poligon kad je lijepo vrieme, a kad je kiša ili snijeg, onda u salu. Kozlić, konop, šipka. I između dvije vatre. Dobro je mlada partizanka manevrisala reklo bi se. Nijedan je nije zgodio. Loptom. Mada djeluje ponekad kao da jeste, onda kad djeluje pomalo ošamućeno.. I ona je tako radila fizičko. Preskakala.. kozlić, pela se.. uz šipku.. Doduše sporije nego li uz hijerarhijsku šipku dps-a.

Nešto se ne sjećam da je nastavnik fizičkog bio išta osim nastavnik fizičkog. Direktori škola su bili matematičari, jezičari, nastavnici geografije, istorije i tako, nekih ozbiljnijih predmeta. Logično je bilo pretpostavit da su imali više obrazovanja pa je bilo primjerenije i da budu direktori. Jer opet, uz šipku se umije ispentrat i starleta. A na kozlić iako se zabode skinu je. Ne golu, nego s kozlića. Živu, al  malo nabljenu.. S konopa, ka šunku s tavana. Zna s kokoškama pa zna i sa šunkom, a i gledala je film, moguće, „šunka šunka“. Dobar film.. Španski ..

Ali ona ‘oće Srpkinju da kara!

E pa neće moć’.

Što se karalo karalo se! Sa šeširom ili bez.

Doš'o vakat da i Srpski svEt malo uređuje škosltvo. SaS ćirilicu! Ono školstvo, za koje, zamisli samo, nekakav šehović, koji je do juče bio ministar, veli, da je na dnu!? Za njegovog mandata je bilo na samom vrhu. Extremne gluposti! Da nije tako ne bi mu direktori i nastavnici bili u većini tuke! Koga je to moglo poperit?

Ajmo na suštinu. U kom grmu leži zec?

Poperio, Vučurović Jole, suprugu za direktoricu gimnazije u Pg. Je li nepotizam? Jes’. Je li primjereno? Pa i nije? U uređenoj državi. U ovakvoj moRe.

A koga su oni iz dps-a perili za direktore? Samo tupave kadrovike partijske. I to je odlučivalo o nečemu, eeeeej?! Ne zaboravimo podatak skorašnji, kad je od 100 i nešto crnogorskijeg lučaša manje od njih 10 položilo prijemni na medicinU. U Pg. Što znači da bi u Bg ili u Zg položilo njih dvoje u vrh glave! 7Osim toga Jole je gradsko dijete, iz Pete proleterske, tamo iza Piculina, pa neka zapadne malo i gradsku đecu a ne samo seljačine milutina and co. ! A i neka se malo nevjesta oproba u direktorsku fotelju. Malo mi se ne dopada način zavaljivanja u fotelju, jer je identičan prethodnicima mu, al razumijem potpuno. Da vidite kako to izgleda! Ali veli vukovicka, oni, vladajuća većina na čelu sa df, „provociraju nas, ne stide se i gledaju nas pravo u oči dok zapošljavaju ukućane“. U stvari ‘oće da kaže, mlada partizanka, da za razliku od njenih, koji su znali za stid taman koliko žaba iz bunara za komad neba osim onog kog vidi ozdo, ovi novi ne znaju za stid!

Ovo je već za podvriskivanje od smijeha..

Saglasan u jednom „vlada tzv.experata“.. Potpisujem! U vladi su experti taman kolko su bili oni njeni. ALI.. ona dodaje „ova vlada je expertska samo u ruganju crnogorskom moralu..“ Čekaj, ona je rekla „crnogorskom moralu“?

Ovo je već za urlanje od smijeha!

Tako mi cg morala, personifikovanog u moralu partije kojoj pripada mlada partizanka. Puškeeeeee nosila! Vulinov srpski svet veli.. jes vulin malo anćolast, ali liče njih dvoje. ‘Naku frizuru ko što ona goni je imao i Aca, do skoro.

A neka djavole..

„Da prigrabe što više mogu u kratkom roku svoje vladavine..“ Veli šešir za ove nove. Zaboravila da su joj kolege iz partije kupovale stanove od 100 i kusur kvadrata po cijeni rate za cipele! U obući uno, jer se tamo obuvaU.

Tako joj đetinjstva, perifernog.

A ja bih ovu patizanku  puštao svaki dan da priča po pola sata makar.

Dragi mi Maminjo, je potpuno ubiVen! A se čujemo, a oćemo, reću mu da ima jedna nevjesta u cg za koju je on smiješan! Kao da je izvadila kesicu pa tisnula pred presicu.. Ukrala mu show!

I napose da probamo ozbiljno. Školstvo je unazađeno i unakarađeno do krajnjih granica u prethodnih 30 godina. Za zemana vlasti jarana osobe u šeširu.

Ende!

Ili je drugarica vukovic hibernirala u snu partizanke mlade, skojevke ambiciozne i sanjala kurira Jovicu, kako gutaU together.. ceduljče?! Pa je probudili.. U sred leta, iz zimskoga sna. Jole i gospođa mu, direktorica podgoričke gimnazije.

U fotelju gospoJa, zdravo je trošila. Da vide kako to izgleda.

7 Comments
 1. Peta proleterska komentariše

  Fenomen Pete proleterske… premijer drzave, buduci direktor RTCG, predsjednik odbora za ljudska prava i manjine…. a bilo ih je i iz bivse vlasti … i potpisnik ovih redova je nekad bio vidjen gost, cini mi se s pocetka milenijuma… žuta golf dvica… ☺

  1. Kumara komentariše

   Ziva istina, zuta cvaja, sami pocetak 2000ih ako se ne varam, rado viđen gost . I fenomen kvarta kod parka, ulica Ivana Milutinovica , Sasa Đurovic upravo ovaj koji me nasmija sllatko s ovom mladom partizankom kličevljankom 😉 Mile Sobic ( ista zgrada ) Filip Vujanovic zgrada u produzetku ka parku na cosku, marija reziserka, sve u krug id 50m. I da znas da je i Leposavić iz pete ili tu neđe vjerovo ili ne. Pa i Medin fudbaler nekad, i jos jedan mnogo poznatiji je rođen u petu al su brzo odselili u Pg, e ajd sad pogodi koji?

   10
   1. PP komentariše

    Ne znam za fudbalera i za Leposavica. Mima Karadzic, peta proleterska… Bota Nikolic jedno vrijeme…

    1. Kvart kod Parka komentariše

     Ja cu vi reć u petu proletersku je rođen nekadasnji igrač Buducnosti i Dinama iz Zagreba dobri Želja, eto informacije dobre. A sad kad bi htio da ve pokoljem reko bih da su kvalitetniji oni iz kvrta kod parka 😉 no necu a i gradska smo đeca, gradska đeca se ne svađaju među se, to ovi sa periferije, milo, milutin, pa rutovic iz naselja znanog kao zverinjak.A okle smo mi njig mogli znat moj Jole, koliko puta si otisao u rastoke i cemenca ko dijete? Ja nijednom,št cu tamo, e oni su tamo po onija livada isli da se zezau i da uce kumorvačku skolu u pauzama.Kad vidim rutovica s beretkicom setim se đe je rastao pa ga razumijem to je tamo vazda bio trend 😉

     11
  2. Rtcg komentariše

   Za @ peta proleterska, Fenomenalan tekst prvenstveno moj dobri Jole, a tek onda fenomen pete proleterske ako izaberu direktora rtcg iz zgrade do tvoje jole i nece bit neki zgoditak, nije neki cojek a i nece ga struka preporucit no brak sa ćalović zna mu Dražen najbolje “kvalitete”, raonic je taman ka čalovičkin kandidati i on nit smrdi nit mirise samo je manje para šklapio no nikola tako da treba izabrat od to dvoje drugih kandidata ko god da su nece bit gori od te dvojice

 2. Profesorica Ct komentariše

  Ovaj covjek je genije svaki put me dovede do suza od smijeha.Eto da se zna da nas ima i na Cetinje koji volimo istinu.Pozdrav sa Cetinja za pravdoljubive i za dobru ironiju

  10
  1. SSSS komentariše

   Saša ka vazda, po sred srijede,i nasmija me čovjek mimo ljude ali ga ne bijase u zbor za 13julsku nagradu.Ne je.e nikog pa nije podoban e zato je u cg kako je.Ako si skolovan i ako si realan i ako kritikujes svakog ko zasluzuje i ako neces u druzinu s poltronima vlasti i ako nijesi govedo ka dobitnici nagrada mijo , brkovic i sl. nema nagrada. No je nagrada majstoru što ne znam pametno ćeljade koje ga ne čita sa velikim zaodvoljstvom.Pozz za redakciju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.