Mladen Mikijelj

Uz pomoć sudije: Siner preskočio Runea

0

Nije bilo iznenađenja na meču Janika Sinera i Holgera Runea, Italijan je očekivano slavio rezultatom 6:4, 6:7, 6:3 , ali je ovaj meč donio mnogo više uzbuđenja nego što se to očekivalo.

Iako je Holger Rune bio prvi koji je stigao do brejka lopte, Janik Siner nije mu dozvolio da povede, dok je on u narednom gemu iskoristio tu priliku. Jedan brejk bio je dovoljan da osvoji i set.

Zakoračio je jednom nogom u polufinale Siner, ali Danac se nije predavao. Rizikovao je, pravio je daleko više neiznuđenih grešaka, ali rizik se isplatio jer je pružio znatno snažniji otpor drugom teniseru svijeta.

Sve se zakuvalo u jedanaestom gemu drugog seta kada je sudija pretjerao i kaznio Runea, jer je ka publiki gestikulirao da budu tiši. Posle rasprave sa sudijom i supervizorom italijanska publika je pala u trans, a Rune je imao zadatak da spasi tri vezane brejk lopte i to drugi put u setu.

Ne samo da je to učinio već je to uradio drugim servisom koji je bio toliko riskantan, ali i precizan i koji Siner nije uspijevao da vrati.

Danac potom nije imao sreće ni u taj-brejku kada je Siner poslao lopticu u aut, a sudija je odlučio da je loptica dobra. To je umjesto prednosti za Holgera donijelo izjednačenje. Siner se potpuno probudio u tim trenucima, a opravdani nervozni Rune i dalje je žalio za propuštenom prilikom.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.