Ustavni sud odbio žalbu: Branka Milić ostaje u ambasadi

0

Jedna od optuženih u slučaju poznatom kao “Državni udar” Branka Milić do daljeg će ostati u Ambasadi Srbije jer Ustavni sud juče nije prihvatio predlog sudije izvjestioca da joj se ukine pritvor.

Na taj način rješila bi se višemjesečna politička kriza na relaciji Srbe i Crne Gore nakon što je Milić potražila utočište u ambasadi, bježeći od poniženja u Višem sudu.

“Pošto US nije odlučio po žalbi jer predlog sudije izvjestioca nije dobio potrebnu većinu, odrediće se drugi sudija koji će izraditi predlog odluke,usklađen sa stavom većine sudija”, objavljeno je na sajtu US. Milić je 23. novembra napustila suđenje u Višem sudu, nakon čega joj je određen pritvor.

Prije nego je izašla, Milić je u sudnici rekla da je “revoltirana odnosom suda” i da “više neće trpjeti poniženja” Ona je prethodno tražila izuzeće sudskih vještaka i celog sudskog veća, što je sud odbio.

Njen branilac je na suđenju rekao da je sudski vještak, inače po struci patolog Miodrag Šoć, fotografisao intimne djelove njenog tijela.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.