Uskoro novi dokumentarac o Selin Dion

0

Dokumentarac o jednoj od najpoznatijih pjevačica svih vremena dolazi na Amazon. Dokumentarni film pod nazivom „I Am: Celine Dion“, u režiji Irene Tejlor, moći će da se gleda na Prime Videu u junu.

U dokumentarnom filmu nalazi se materijal koji se snimao godinu i po dana. Osim karijere, prikazuje i Dioninu bitku sa sindromom ukočene osobe, rijetkim neurološkim poremećajem koji pogađa mozak i kičmenu moždinu, prenosi Variety.

Bolest je gotovo zaustavila život i nastupanje Selin Dion.

Pjevačica se nada da će dokumentarac „podići svijest o ovom malo poznatom stanju“. Objasnila je zašto je u ovom trenutku života odlučila da ga snimi.

„Ovih poslednjih nekoliko godina bilo je izazov za mene, put od otkrivanja moje bolesti do učenja kako živeti s njom i upravljati njome, ali ne dozvoliti da me definiše“, rekla je u izjavi.

Dodala je da je shvatila koliko joj nedostaju obožavatelji.

„Shvatila sam koliko mi je nedostajalo da vidim obožavatelje. Odlučila sam da želim da dokumentujem ovaj dio svog života kako bih pomogla drugima koji imaju tu dijagnozu“, prenosi Variety.

Emitovanje dokumentarnog filma komentarisala je i Dženifer Salke, voditeljka studija Amazon MGM.

„Ovaj dokumentarac je sirov, intiman prikaz ključnog razdoblja u njenom životu i karijeri“, rekla je u izjavi Salke.

Podsjetimo, Selin Dion je krajem 2022. godine otkrila da boluje od sindroma ukočene osobe. Vijest je otkrila emotivnim videom objavljenim na svom zvaničnom Instagramu, a poslednjih mjeseci joj se stanje pogoršalo, pa više ne izlazi toliko u javnost. Zbog bolesti je pjevačica otkazala evropski dio svoje turneje „Courage“.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.