URA: Stijepović da oprosti što smo vjerovali svojim očima

2

Nakon oslobađajuće presude i obustavljanja krivičnog postupka protiv Slavoljuba Miga Stijepovića ostaje nam jedino da uputimo izvinjenje bivšem gradonačelniku Podgorice jer smo povjerovali svojim očima kada je,  naočigled čitave Crne Gore i javnosti, uzeo mito od vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića”, ironično su saopštili iz Građanskog pokreta URA.

Kako su istakli iz te partije, Stijepoviću ne preostaje ništa drugo osim da brod koji tone, DPS, pokuša spasiti sličnim aktivnostima.

“Ne želeći da ulazimo u nadležnost sudske vlasti, ne možemo da ne prokomentarišemo krajnje apsurdan, paradoksalan i komičan razvoj događaja koji su Stijepovića oslobodili bilo kakve odgovornosti. Neminovno je da se na ovaj način javnosti šalje poruka da ovakve i slične aktivnosti mogu proći nekažnjeno”, smatraju iz URE.

Iz Građanskog pokreta URA ocjenjuju da je takva presuda pokazatelj zarobljenog sudstva.

“Osim toga, optužnica koju je pripremalo Specijalno državno tužilaštvo (SDT), koje, prema ocjeni suda, nije prikupilo dovoljno dokaza, pokazuje da su personalne i reformske promjene u Tužilaštvu neophodne. Sa sudstvom i tužilaštvom kakvi su sada, nema napretka u borbi protiv organizovnog kriminala i koripcije, niti sa njima kao takvima možemo zatvoriti poglavlja 23 i 24”, dodaju oni.

Iz te partije još su kazali da Stijepoviću ne ostaje ništa drugo sem da tuži sve one građane koji su početkom 2019. godine protestvovali zbog afere Koverta.

“U Izvještaju Evropske komisije iz 2020. godine konstatovano je da nije bilo novih pomaka u političkom i pravosudnom razvoju događaja povodom navodnih zloupotreba javnih resursa u partijske političke svrhe koja se dogodila 2012, u domaćoj javnosti poznatija kao afera Snimak, kao i u slučaju afere Koverta. Kako su još naveli iz EK u istom izvještaju, takvi slučajevi zahtijevaju kredibilan, nezavisan i efikasan institucionalni odgovor. Vjerujemo da ćemo, nakon oslobađanja odgovornosti jednog od dva aktera afere Koverta, dobiti istu ocjenu od međunarodne javnosti i ove godine”, zaključuju iz URE.

2 Comments
  1. Markoni komentariše

    Pa nije Stijepović sam sebe oslobodio no sud koji vi vašom izdajom sačuvaste, govna Uraška zajedno sa Bečićem, Jokovićem i sa Joanikijevim i Gojkovim ministrima apostolima!!! Što se sad uopšte javljate, jebo li vam pas mater svima, govna izdajnička!!!!

    4
    1
  2. Sotonjara! komentariše

    No tvojih 21 milion posranac?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.