URA: Krivokapić da objelodani Temeljni ugovor sa SPC i pokaže transparentnost

7

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić treba da objelodani temeljni ugovor sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom (MCP) prije potpisivanja, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz te partije su kazali da Krivokapić mora da pokaže diskontinuitet od prethodne vlasti koja, kako su naveli, nije objavljivala temeljne ugovore sa ostalim vjerskim zajednicama prije samog potpisivanja.

Kako su rekli iz URA-e, premijer temeljni ugovor zaključuje u ime Vlade, odnosno svih građana, pa za razliku od vjerskih poglavara ima obavezu da građane informiše o sadržini ugovora prije zaključenja.

Prema njihovim riječima, Krivokapić ne treba da slijedi primjer bivše vlasti već da pokaže širinu, naročito u trenutku u kojem se nalazi crnogorsko društvo, koje je “raspolućeno na dva pola”.

“To posebno u sjenci svih dešavanja koja su se događala prilikom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i kontaraverzi koje su ga pratile”, kazali su iz URA-e.

Oni su istakli da temeljni ugovor sa MCP mora poštovati sekularnost države i imati jednaku sadržinu kao i ugovori sa ostalim vjerskim zajednicama.

Iz URA-e su naveli da pozdravljaju stav lidera Demosa Miodraga Lekića, koji se tiče vremena potpisivanja temeljnog ugovora.

“Smatramo najprikladnijim za to momenat nakon izbora novog mitropolita u Crnoj Gori”, rekli su iz URA-e.

Oni su kazali da od temeljnog ugovora koji, kako su naveli, ima manju vrijednost od zakona kojim su regulisana vjerska pitanja, očekuju u krajnjem da na valjan način sve vjerske zajednice dovede u isti položaj i poštuje sekularnost Crne Gore.

 

7 Comments
 1. cedo komentariše

  DRITANE SAZNACES SADRZINU UGOVORA POSLIJE POTPISIVANJA I DA TI JE DOSTA.MILO JE POTPISIVAO UGOVORE KAKO JE HTIO PA SE NIJESI TOLIKO DURIO.

  25
  10
 2. Mirčeta komentariše

  Dritane nađoste li vi one ugovore što su Milo i Duško punih ruku dijelili svojoj bulumenti lopovskoj stanove na darove. Kad ćete te ugovore objelodaniti ovom narodu Dritane, to je pitanje svih pitanja oko ugovora…

  29
  6
 3. MIKI komentariše

  Vala Dritancicu svima si se, na ku.ac popeo.Aj kokote Ulcinjski pocini malo, i ne mjesaj se tamo dje nemas pravo da se mjesas,pozdravi babu Bozenu i ajte vi svoga posla.

  19
  5
 4. Vasoje komentariše

  Ura samo im jbi majku genocidašku četnikklerofašističku.

  3
  17
  1. Goku komentariše

   Tebi neko drma kavez?

   14
   1
 5. Veselin komentariše

  Oce kako ne, pa da ona kurcolomka iz americke ambasade stavi veto. Ovi smradovi iz ure su poceli sa dvostrukim arsinima. Nijesu se zivi čuli kad su potpisivani ugovori sa ostalim verskim zajednicama.

  15
  4
 6. Vasoje komentariše

  Spc nijekleristička no fasisticka

  2
  9
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.