Uprava carina: Pronašli 150 papagaja i 50 hrčaka

0

Službenici Uprave carina su dana 25. januara na GP Dobrakovo u ranim jutarnjim časovima kontrolisali autobus koji saobraća na redovnoj liniji Beograd – Herceg Novi i tom prilikom pronašli skrivenu robu 150 komada živih ptica vrste Papagaj i 50 komada živih hrčaka. Ukupna vrijednost oduzete robe je procijenjena na 1.750 evra, a protiv fizičkog lica je pokrenut prekršajni postupak. Oduzeta roba je predata na dalju nadležnost službenicima veterinarske inspekcije.

Istog dana službenici Uprave carina vršili su pojačanu kontrolu u Podgorici na lokaciji kod pijace TC Gintaš i tom prilikom od više lica oduzeli cigarete bez akciznih markica, u količini 1.527 paklica, kao i 61kg rezanog duvana ukupne vrijednosti 9.000 evra. Protiv jednog lica podnijeta je krivična prijava nadležnom tužiocu, dok su prema ostalim licima pokrenuti prekršajni postupci.

Službenici Uprave carina su 26. januara u CI Dobrakovo izvršili pregled teretnog vozila i pored uredno prijavljene robe za uvoznika iz Crne Gore pronašli neprijavljenu robu, i to 240 kg pčelarskog voska, ukupne vrijednosti 2.880 evra.

Uprava carina će i u narednom periodu nastaviti sa kontinuiranim sprovođenjem pojačanih kontrolnih aktivnosti na kompletnoj teritoriji Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.