Upisan u Ginisovu knjigu rekorda, a nema još ni dvije godine

0

Ejs Lijam Ankra iz Gane naslikao je svoju prvu sliku kada je imao samo šest mjeseci, a sada je prije svog drugog rođendana proglašen najmlađim umjetnikom na svijetu i upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Dječak iz Gane registrovan je kao rekorder u trenutku kada je imao samo godinu i 152 dana, a majka Šantel Kukua Egan prijavila ga je za to priznanje još prošle godine.

Tada je saznala da Ginisova knjiga rekorda ima specifične propozicije kada je riječ o umetnicima.

„Morao je da učestvuje na izložbi i proda neko delo, a da onda taj račun pošaljemo Ginisu kao dokaz“, rekla je Egan, prenosi „Euronews“.

Ejs Lijam je prvu samostalnu izložbu pod nazivom „“The Soundout Premium Exhibition“ predstavio u decembru u Muzeju nauke i tehnologije u Akri.

Tom prilikom prodao je devet od deset slika.

„Njegove apstraktne slike inspirisane su svijetom koji ga okružuje: bojama, oblicima, teksturama i njegovim raspoloženjem. Svaka je izraz njegove radoznalosti i zadovoljstva u otkrivanju novih stvari“, rekla je Egan u saopštenju za Ginisa.

Dječak slika akrilnim bojama, a sam bira koje od njih će koristiti za koju sliku. Doduše, majka mora da mu pomogne u otvaranju flašica.

„Slika od nekoliko minuta do oko pola sata, u zavisnosti od interesoanja u datom trenutku. Nekad ostavi sliku i vrati joj se poslije nekoliko dana. Kad završi, kaže: ‘Mama, završio'“, ispričala je Egan za AP.

Ejs Lijam do sada je prodao 15 slika, ali svoju prvu, koju je „naslikao“ tako što je puzio preko boja, kada mu je majka spustila platno na pod da ga zabavi, zauvijek će ostati u vlasništvu porodice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.