Upis u prvi razred srednje škole počinje 17. juna

0

Upis u prvi razred srednje škole počinje 17., a trajaće do 21. juna, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako dodaju, konačna rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 25. juna.

“Ove godine osnovnu školu završilo je 6.985 učenika, a mjesta u srednjim ima za sve polumaturante. U svakoj opštini pojedinačno broj upisnih mjesta veći je od broja učenika koji završavaju osnovnu školu na teritoriji te opštine. Uz prijavu na Konkurs učenici podnose originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju”, navode iz Ministarstva.

Napominju da za upis nije potrebno dostavljati izvod iz matične knjige rođenih.

“U toku trajanja roka za podnošenje prijava, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima i ostvareni ukupan broj bodova”, objašnjavaju iz ovog resora.

Na Konkurs za upis u prvi razred srednje škole prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.