UP: Nikšićanin osumnjičen za 24 krađe na teritoriji Cetinja, Nikšića i Šavnika

0

Cetinjski policijski službenici rasvijetlili su 24 krađe koje su se dogodile na području Cetinja, Nikšića i Šavnika u periodu od decembra 2023. do februara 2024. godine, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako kažu, postupajući po prijavama građana da su u njihove porodične kuće izvršene provale i iz istih otuđeni različiti predmeti, policijski službenici su operativnim radom na terenu uspjeli da identifikuju osumnjičena lica.

„Izvršen je pretres kuće koju koristi jedan od osumnjičenih – B.D. (21) iz Nikšića, te je pronađena veća količina predmeta i alata za koje se sumnja da su pribavljeni izvršenjem krivičnih djela. Osim toga, cetinjska policija je prikupila obavještenja na zapisnik od više građana i nakon svih preduzetih radnji sa saznanjima upoznala nadležnog tužioca“, navodi se u saopštenju.

Postupajući tužilac se, kako navode, izjasnio da se u radnjama lica B.D. (21) stiču elementi krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju i on je lišen slobode.

„Nakon privoda tužiocu određeno mu je zadržavanje do 72 sata. Osim toga, policija je došla do sumnje da su u izvršenju ovih krivičnih djela učestvovala još dva maloljetna lica u odnosu na koja je postupanje u toku“, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.