Uloga uhapšenog Dejana Jovića: Šef policije čistio tragove „škaljarskog klana“!

0

Zamjenik načelnika Odjeljenja za krvne i seksualne delikte PU Beograd, Dejan Jović (46), koji je uhapšen zbog zloupotrebe položaja i trgovine uticajem, održavao je kontakte sa jednim pripadnikom „škaljarskog klana“. Otkriveno je i da je Jović, kako inspektor radio na rasvetljavanju skoro svih ubistva koja se dovode u vezu sa „škaljarskim“ klanom. Jović je, kako je otkriveno, radio i na slučaju ubistva vođe navijača Partizana, Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, sa čijom se likvidacijom dovodi upravo „škaljarski“ klan.

– Kontakte s bezbjednosno interesantnim osobama nije prijavio MUP-u, a morao je. Istovremeno, pod posebnom lupom je njegov ulazak u sistem i provjera podataka za 16 osoba koje u tom trenutku nisu bile pod obradom. Provjerava se da li je informacije koje je uzimao, a među kojima su adrese stanovanja, ali i prelasci graničnih prelaza, dojavljivao osobama s kojima je održavao kontakte, prenose srpski mediji.

Kolegama koje vode istragu protiv njega je sumnjivo i to što se pojavljivao na licu mjesta poslije likvidacija koje se dovode u vezu sa obračunom klanova, a koje su ostale neriješene.

– Jović je radio na većini likvidacija iza kojih, kako se sumnja, stoje pripadnici „škaljarskog klana“ i ljudi bliski Luki Bojoviću. Interesantno je da je često bio i na licu mesta neposredno poslije ubistava, dok su još njegove kolege prikupljale dokaze. Međutim, većina ovih zločina do danas nije riješena, pa se sumnja da je uklanjao dokaze i na taj način sabotirao istragu, prenose mediji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.