Ujedinjena Crna Gora: Promjene zahtjevaju nove kadrove, za sada primjećujemo neodlučnost Vlade

1

Ujedinjena Crna Gora saopštila je primjećuju nesnalaženje i neodlučnost Vlade.

“Političke promjene zahtijevaju i nova kadrovska rješenja, jer je nemoguće da kadrovici bivšeg režima sprovode reforme sistema u kojem su profitirali. Za sada, nažalost, primjećujemo nesnalaženje i neodlučnost“, ističu iz te partije.

Ocjenjuju da kasne promjene u bezbjednosnom sektoru, što je bio najvažniji projekat.

“Promjena nije samo izbor VD direktora UP ili VD direktora ANB – promjena ovih struktura će biti stvarna tek kada direktori u punom kapacitetu budu razobličili sve strukture unutar svojih institucija koje su paralelno funkcionisale i služile partiji – ne državi”, rekli su iz UCG.

Prema njihovim riječima, veoma je zabrinjavajuće i odugovlačenje sa promjenama u prosvjeti.

“Preko 250 direktora škola mora biti smijenjeno, jer su za vrijeme vladavine DPS direktori obrazovnih institucija služili kao DPS ćelije za akciju „siguran glas“. Naravno, za procesuiranje i pošteno suđenje je neophodno i nezavisno sudstvo i tužilaštvo. UCG je svoje mišljenje o ovom pitanju dala kroz podršku izmjenama zakona koji se nalaze u skupštinskoj proceduri, a njihovo usvajanje je odgođeno na 30 dana pod uticajem partnera u vlasti i međunarodnih adresa“, kažu iz UCG.

Iz te partije su istakli da ne žele da se ovom prilikom bavi personalnim kadrovskim rješenjima u ministarstvima ili direktoratima.

“Smatramo da za ta postavljenja odgovornost imaju Vlada, predsjednik Vlade, resorni ministri ali i kolege iz vladajuće većine. Primjećujemo neke nelogičnosti u tim imenovanjima, ali za sada, kao što smo i obećali, dajemo podršku radu Vlade. Naša podrška nije slijepa. I nije beskonačna. A posebno neće trajati ukoliko se ispostavi da je na štetu građana Crne Gore i da ugrožava osvojenu slobodu„, zaključili su iz UCG.

1 Comment
  1. Miki komentariše

    A da se promijeni inspekcija rada,da dodju mladi sa biroa rada.Jer su radnici bili robovi .

    13
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.