Uhapšeni majka i sin: Napali policajca i nudili mito

Uhapšeni majka i sin: Napali policajca i nudili mito

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, prilikom vršenja redovne saobraćajne kontrole, lišili slobode lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo davanje mita i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Naime, službenici OB Cetinje su, 11.09.2018. godine, vršeći redovne kontrole saobraćaja u mjestu Belveder na magistralnom putnom pravcu Podgorica – Cetinje, zbog prekoračenja brzine zaustavili vozilo marke „VW Passat” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao D.B. iz Rusije. Prilikom podnošenja prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja, D.B. je službenicima saobraćajne policije OB Cetinje ponudio novac u iznosu od 20 evra, kako bi ga pustili da nastavi dalje kretanje. Policijski službenici su odbili da prime novac, nakon čega je ovo lice ponudilo još 20 evra, kako bi ga policijski službenici pustili na nastavi dalje kretanje. Policijski službenici su odbili da prime novac i tom prilikom mu objasnili proceduru uplate novčane kazne.
Za ovo vrijeme u zaustavljenom vozilu na mjestu suvozača nalazila se majka ovog lica, A.B. (54) iz Rusije, koja je navedeni događaj snimala i fotografisala, što je primjetio policijski službenik koji je tom prilikom prišao vozilu i upozorio gospođu da vrši neovlaščeno snimanje i fotografisanje. D.B. je prišao policijskom službeniku uhvatio ga za ruku i povukao ga od svog vozila. Policijski službenik je prema D.B. upotrijebio sredstva prinude – fizičku snagu i sredstva za vezivanje, odvodeći ga do službenog vozila. Ovo lice je tom prilikom reklo A.B. da policijskim službenicima ponudi novac u iznosu od 100 evra, kako bi ga pustili da nastavi kretanje.
D.B. je priveden u službene prostorije OB Cetinje od kojeg su u prisustvu prevodioca prikupljenja potrebna obavještenja, a obavještenja su prikupljena i od A.B.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *