Uhapšen Miloš Đuričković: Ubici Roganovića pomogao da pobjegne!

0

Osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu Šćepana Roganovića u Herceg Novom, Miloš Đuričković danas će biti saslušan kod sudije za istrage Višeg suda u Podgorici, pišu Dnevne novine.

Đuričković, za kojeg istražitelji sumnjaju da je upravljao motorom sa kojim je ubica Roganovića pobjegao sa lica mjesta, uhapšen je prije dva dana na osnovu forenzičkih tragova.

Policija traga za još dvije osobe za koje se sumnja da su učestvovale u likvidaciji Roganovića koji je ubijen 13. februara hicima iz pištolja dok je silazio stepeništem kod Kanli-kule ka centru Herceg Novog.

Sumnja se da je jedan od osumnjičenih koji je direktni izvršilac prišao Roganoviću, koji je u trenutku napada bio sam, i u njega ispalio pet hitaca, nakon čega je pobjegao do puta gdje ga je čekao saučesnik na motoru.

Ubica je ispalio tri hica u Roganovića dok je stajao, a zatim kada je žrtva pala, prišao je i “ovjerio” ga sa još dva hica u glavu.

Motor koji je poslužio za bjekstvo sa lica mjesta nađen je sat vremena kasnije zapaljen u naselju Sasovići, u Herceg Novom, a pored motora bio je i pištolj iz koga je pucano na Roganovića.

Upravo tragovi koji su nađeni na zapaljenom motoru doveli su istražitelje do Đuričkovića, koji je najvjerovatnije pomogao ubici da pobjegne sa lica mjesta nakon likvidacije.

Preliminarna istraga upućivala je istražitelje da je napad bio dobro isplaniran i da se čekao pravi trenutak kada će Roganović biti sam.

Ubica je znao kad će Roganović krenuti u pravcu grada, što znači da je dobro poznavao rutinu ovog Novljanina, koji je vjerovatno praćen danima.

Policija je odmah blokirala grad u potrazi za ubicom. Na lice mjesta stigla je ekipa za uviđaje kao i nadležni tužilac iz Podgorice.

Izuzeti su snimci sa kamera objekata koji se nalaze uz pomenuto stepenište u nadi da je neka od njih možda zabilježila napadača.

Ubijeni Roganović navodno je slovio za bliskog člana “kavačkog klana”, zbog čega policija sumnja da je u pitanju nastavak obračuna dva zavađena klana, “škaljarskog” i “kavačkog”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.