UEFA dala novi rok: Da svi završe do kraja avgusta

0

Šta će biti sa fudbalskom sezonom u domaćim ligama i evrokupovima? To je tema o kojoj će se najviše govoriti narednih nedelja i to je pitanje koja trenutno najviše muči čelnike UEFA. Evropski šampionat je odložen, ta činjenica daje prostor da se prvenstva u zemljama širom Evrope dovrše, međutim pitanje je kada će se steći uslovi za tako nešto.

Ono što najviše brine jeste mogućnost da aktuelna sezona ne bude gotova, a da prema ranije utvrđenima datumima treba da počnu kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Jasno je da bi takav razvoj situacije bio neprihvatljiv, pa je evropska kuća fudbala prvobitno poslala dopis nacionalnim savezima u kome je stajalo da se preporučuje završetak domaćih takmičenja do kraja juna.

Samo desetak dana kasnije postalo je jasno da od toga neće biti ništa, iz prostog razloga što se u mnogim zemljama tek očekuje “pik” pandemije, tako da su nadležni pomerili granicu. Kako piše ugledni britanski Tajms pozivajući se na svoje izvore u Nionu, UEFA ima ideju da lige budu završene do kraja avgusta, a da onda posle kraće pauze krene nova, “skraćena” sezona. Pritom ovaj izraz “skraćena” nije baš najbolje objašnjen.

Sada ponovo sledi nedelju ili dve dana čekanja, kako bi se video razvoj situacije u Španiji, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj…

I da li je i koliko realno uopšte razmišljati o tome da se fudbalska lopta zakotrlja ovog leta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.