Udruženje studenata Univerziteta “Mediteran” Podgorica doniralo medicinsku opremu Institutu za bolesti djece

0

Predstavnici Udruženja studenata Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta “Mediteran” Podgorica (USFITUM) uručili su Institutu za bolesti djece (IBD) donaciju vrijednu skoro 3.000 evra. Zahvaljujući nesebičnom trudu i predanosti, studenti su, uz pomoć svojih profesora, uspjeli da sakupe novac i za potrebe Instituta kupe Adimals pulsni oksimetar, Storm pulsni oksimetar i dvije baktericidne lampe. Takođe, jedna kompanija, koja je željela da ostane anonimna, omogućila im je i nabavku infuzione pumpe.

“Izuzetno smo ponosni na naše studente koji su pokazali društvenu odgovornost i svojom humanošću sproveli ovu akciju na najbolji način. Nosili su danima kutije kroz Podgoricu i Nikšić i sakupljali donacije od građana i firmi, pokazujući da mladi ljudi imaju empatiju i spremnost da naše društvo učine ljepšim i bezbjednijim za sve. Sasvim sam sigurna da će ovo biti samo jedna od naših akcija“, saopštila je prodekanka Fakulteta za informacione tehnologije Žana Knežević, koja je koordinasala ovim projektom.

“Ova inicijativa USFITUM-a potvrđuje njihovu posvećenost i brigu o zajednici, posebno prema najmlađoj populaciji. Ovim činom su našem društvu pokazali da se razvoju društva doprinosi i humanitarnim aktivnostima, posebno solidarnošću i podrškom najugroženijim članovima naše zajednice. Doniranu medicinsku opremu kolege koriste u svakodnevnom radu sa našim najmlađim pacijentima, zato smo im neizmjerno zahvalni na ovom humanom gestu, uz želju da, pored ličnog stručnog usavršavanja, nastave i sa humanitarnim radom“, rekao je direktor IBD-a Velibor Majić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.